Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Εκρηξη στα κοινωνικά ιατρεία – Βουλιάζουν καθημερινά από κόσμο

Εκρηξη στα κοινωνικά ιατρεία – Βουλιάζουν καθημερινά από κόσμο

Μόνο στο κοινωνικό ιατρείο της Καλλιθέας προσέρχονται κατά μέσο όρο κάθε μήνα 1.100 πολίτες.

Τεράστιες διαστάσεις παίρνει το φαινόμενο των ανασφάλιστων πολιτών, άνεργοι οι περισσότεροι δίχως οικονομικούς πόρους που δεν έχουν πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Πολλοί Δήμοι σε όλη τη χώρα έχουν δημιουργήσει κοινωνικά ιατρεία για να βοηθήσουν τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβληματα υγείας και δεν έχουν να πληρώσουν ούτε για ένα κουτί ασπιρίνες.

Στο Δήμο Καλλιθέας λειτουργεί κοινωνικό ιατρείο από το 2000 στην οδό Ανδρομάχης 100.

Το ιατρείο δέχεται ασθενείς από τις 8.00 το πρωί εως τις 4.00 το απόγευμα και αυτή τη στιγμή απασχολούνται επ αμοιβή 5 παθολόγοι και ένας παιδίατρος και εθελοντικά προσφέρουν τις υπηρεσίες τους 5 ψυχολόγοι, ένας νεφρολόγος, ένας γναθοχειρουργός και ένας ωροριναλαρυγγολόγος.

Οπως δήλωσε στο Newsit ο ειδικός συνεργάτης του Δημου Καλλιθέας Απόστολος Δασκαλόπουλος “κάθε μήνα προσέρχονται κατά μέσο όρο 1.100 ασθενείς στο κοινωνικό ιατρείο. Πρόκειται κυρίως για άνεργους και ανασφάλιστους μετανάστες καθώς και ασφαλισμένους άλλων ταμείων που δεν έχουν τη δυνατότηα να κάνουν εξετάσεις οπως τεστ παπ ή τεστ οστικής πυκνότητας. Ενα δεύτερο κοινωνικό ιατρειο του Δήμου Καλλιθέας λειτουργεί στην οδό Ξενοφωντος 78 στις Τζιτζιφιες, σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταύρο”.

Στο κτίριο της οδού Ανδρομάχης λειτουργεί εδώ και ένα χρόνο και το κοινωνικό φαρμακείo του Δήμου σε συνεργασία με τη μη κυβερνητική οργάνωση praksis στο οποίο προσφέρουν φάρμακα και αναλώσιμα ιατρικά είδη τόσο οι δημότες όσο και οι φαρμακοποιοί της Καλλιθέας.

Επειδή όμως η ζήτηση για δωρεάν φάρμακα είναι μεγάλη διοργανώνεται εκδήλωση για τη συλλογή φαρμακευτικών σκευασμάτων στην πλατεία Κύπρου στις 23 και 24 Νοεμβρίου, από τις 9 το πρωί εως τις 5 το απόγευμα υπό την επίβλεψη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής και γιατρών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Χαμός για τις ΔΩΡΕΑΝ εξετάσεις και φάρμακα στο κοινωνικό ιατρείο!

Θεσσαλονίκη: Έκοψαν το ρεύμα στο Ιατρείο Αλληλεγγύης!

Τεράστια η ανταπόκριση των Ελλήνων στη συγκέντρωση φαρμάκων για το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε