Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Εξαφάνιση μικρής Μαρίας: “Βοηθήστε να τη βρούμε! Είναι σαν να μου την πήραν εξωγήινοι” λέει ο πατέρας του κοριτσιού που εξαφανίστηκε στο Σκαραμαγκά

Εξαφάνιση μικρής Μαρίας: “Βοηθήστε να τη βρούμε! Είναι σαν να μου την πήραν εξωγήινοι” λέει ο πατέρας του κοριτσιού που εξαφανίστηκε στο Σκαραμαγκά

– Δεν έχουν σταματήσει λεπτό οι έρευνες στην περιοχή του Σκαραμαγκά για τον εντοπισμό της μικρής Μαρίας
– Το 3,5 ετών κοριτσάκι εξαφανίστηκε μυστηριωδώς την ημέρα του Πάσχα
– “Μέσα σε τρία λεπτά έχασα το κοριτσάκι μου” δηλώνει ο πατέρας της Αντώνης Πρίντεζης
– Πως περιγράφει τη στιγμή της εξαφάνισης του μικρού παιδιού
– Έβαλαν φωτογραφίες του κοριτσιού και στα κέντρα φιλοξενίας στην περιοχή
– Έγιναν και έρευνες παρουσία εισαγγελέα αλλά κανείς δεν την είχε δει
– Διέψευσε τις φήμες πως αστυνομικός είδε δυο άνδρες να κρατούν ένα μικρό παιδί

Τις δραματικές στιγμές το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα όταν εξαφανίστηκε η 3,5 ετών κόρη του Μαρία Ειρήνη περιέγραψε ο πατέρας της Αντώνης Πρίντεζης. Όπως λέει, όλα έγιναν μέσα σε μερικά λεπτά: τη μια στιγμή το κοριτσάκι έπαιζε με τον μεγαλύτερο αδερφό της, την επόμενη στιγμή είχε εξαφανιστεί.

«Μέσα σε τρία λεπτά έχασα το κοριτσάκι μου» επανέλαβε (σ.σ. το είχε πει και νωρίτερα στο newsit.gr) ο Αντώνης Πρίντεζης μιλώντας σε δημοσιογράφους που βρέθηκαν το πρωί της Δευτέρας (02.05.2016) στην περιοχή του Σκαραμαγκά, όπου συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του παιδιού.

Σύμφωνα με τον πατέρα της μικρής Μαρίας, η οικογένεια βρέθηκε την ημέρα του Πάσχα σε μια παλιά μάντρα αυτοκινήτων που ανήκει στον παππού της Μαρίας. Εκεί έψησαν, έφαγαν και πέντε λεπτά πριν φύγουν, η μικρή εξαφανίστηκε! «Είχαμε φάει. Πήγε η μάνα της να κόψει ένα φρούτο… άνοιξε ο μεγάλος μια βρύση, πήγα να “κυνηγήσω” τον μεγάλο κι έχασα τη μικρή» τόνισε ο Αντώνης Πρίντεζης, που δεν μπορεί να καταλάβει πως χάθηκε η 3,5 ετών κόρη του.

«Δεν έχει επικοινωνήσει κανείς μαζί μου. Δεν πάει πουθενά το μυαλό μου. Είναι σαν να μου το πήραν εξωγήινοι. Εκεί που έπαιζε μπροστά μου, την έχασα. Φοράει ροζ μπλουζάκι, ροζ παντελόνι, φούξια παπούτσια και τα μαλλιά της είναι πιο μακριά από τη φωτογραφία (σ.σ. στην αφίσα του Χαμόγελου του Παιδιού), πιασμένα με ένα λαστιχάκι που έχει κορώνα» είπε και πρόσθεσε πως όταν κατάλαβαν πως η μικρή δεν ήταν μαζί τους, μαζί με άλλα επτά άτομα έψαξαν για 20 λεπτά και στη συνέχεια ειδοποίησαν την αστυνομία, η οποία έφτασε άμεσα στο σημείο, πρώτα μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ και στη συνέχεια περιπολικό. «Βοηθήστε να βρούμε τη Μαρία» παρακάλεσε ξανά. Όπως είπε, το βράδυ της Κυριακής προς τη Δευτέρα 100 άνθρωποι έψαχναν για το παιδί, δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα για την ώρα.

Το πρωί, οι έρευνες επεκτάθηκαν και στο hot spot που βρίσκεται στο Σχιστό, κοντά στην περιοχή απ’ όπου εξαφανίστηκε το μικρό κοριτσάκι. Αστυνομικοί τον συνόδευσαν στο κέντρο όπου μένουν οι μετανάστες, οι οποίοι, όπως είπε, δεν του αρνήθηκαν να ψάχνουν στις σκηνές τους. «Βάλαμε φωτογραφίες του παιδιού σε όλους τους χώρους» είπε ο Αντώνης Πρίντεζης, σημειώνοντας πως οι έρευνες έγιναν παρουσία εισαγγελέα.

Παράλληλα, χαρακτήρισε «ράδιο αρβύλα» τις φήμες πως υπάρχει μαρτυρία αστυνομικού πως είδε δυο άνδρες, πιθανότατα αλλοδαπούς, με ένα κοριτσάκι το βράδυ της Κυριακής. Σημειώνεται πως στο Facebook έχει δημιουργηθεί η σελίδα Ζητούνται εθελοντές για την αναζήτηση της μικρής Μαρίας-Ειρήνης Πρίντεζη, ενώ και ο πατέρας της μέσω της προσωπικής του σελίδα στο Facebook έχει ανεβάσει τηλέφωνα επικοινωνίας για πληροφορίες απ’ όποιον γνωρίζει το παραμικρό.

Μέχρι τις 04:00 τα ξημερώματα, άνδρες της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ, με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά, έψαχναν σπιθαμή προς σπιθαμή την περιοχή απ’ όπου εξαφανίστηκε το παίδι. Με το πρώτο φως της μέρας, οι έρευνες επεκτάθηκαν και στην περιοχή κοντά στο κέντρο φιλοξενείας στο Σχιτό. Άκαρπες και αυτές…

Το κοριτσάκι βρισκόταν μαζί με την οικογένειά της στην περιοχή για να γιορτάσουν το Πάσχα και υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, εξαφανίστηκε ενώ έπαιζε με το αδερφάκι της.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χαμόγελου του Παιδιού, η μικρή Μαρία – Ειρήνη Πρίντεζη αγνοείται από το μεσημέρι της Κυριακής του Πάσχα. Έχει καστανά μακριά μαλλιά, καστανά μάτια, ύψος 1,00 μέτρο και ζυγίζει 22 κιλά. Φορούσε ροζ μπλούζα, ροζ παντελόνι και ροζ αθλητικά παπούτσια. Λόγω της ηλικίας της και των συνθηκών εξαφάνισης υπάρχουν ενδείξεις ότι το παιδί κινδυνεύει.

Τραγικές φιγούρες οι γονείς του μικρού παιδιού. Ο πατέρας της, Αντώνης Πρίντεζης, έκανε νωρίτερα δραματική έκκληση μέσω του newsit.gr σε όποιον μπορεί να βοηθήσει για να βρεθεί η κορούλα του. «Μέσα σε τρία λεπτά, την έχασα» λέει συγκλονισμένος και περιγράφει πως τα παιδιά έπαιζαν όταν η μικρή Μαρία εξαφανίστηκε. «Έψηνα το αρνί και έχασα το ένα μου παιδί» λέει στο newsit.gr και συνεχίζει: «Κάνουμε έκκληση να βρεθεί το παιδί μας».

Από την πλευρά του, ο Κώστας Γιαννόπουλος, επικεφαλής του Χαμόγελου του Παιδιού δήλωσε στο newsit.gr πως είναι ένα από τα πιο δύσκολα περιστατικά που έχει αντιμετωπίσει. Κι εκείνος με τη σειρά του έκανε έκκληση «να κινητοποιηθεί ο κόσμος» για να βρεθεί το μικρό κοριτσάκι.

Στις έρευνες για τον εντοπισμό της μικρής Μαρίας Ειρήνης Πρίντεζη συμμετέχουν η αστυνομία, η πυροσβεστική, η ΕΜΑΚ, μέλη του Ερυθρού Σταυρού, εθελοντές και μέλη του Χαμόγελου του Παιδιού. Η περιοχή του Σκαραμαγκά όπου χάθηκε το 3,5 ετών κοριτσάκι χαρακτηρίζεται δύσκολη.

Η μικρή Μαρία αγνοείται από το μεσημέρι της Κυριακής του Πάσχα. Έχει καστανά μακριά μαλλιά, καστανά μάτια, ύψος 1,00 μέτρο και ζυγίζει 22 κιλά. Φορούσε ροζ μπλούζα, ροζ παντελόνι και ροζ αθλητικά παπούτσια. Η οικογένεια αλλά και το Χαμόγελο του Παιδιού παρακαλούν όποιον έχει οποιαδήποτε πληροφορία να επικοινωνήσει είτε με το Χαμόγελο του Παιδιού στο 116.000 είτε με οποιοδήποτε αστυνομικό τμήμα της χώρας.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ – ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε