Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΟΑΕΔ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 6 Αθήνα Αναλυτικά

Εξαιρεθείτε από το χαράτσι με ένα sms – Κοστίζει... μόνο 0,11€

Εξαιρεθείτε από το χαράτσι με ένα sms – Κοστίζει... μόνο 0,11€
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ, EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 30.09.2011 | 09:14
Πρώτη δημοσίευση: 29.09.2011 | 14:34

Ανήκετε στους τυχερούς που εξαιρούνται από την πληρωμή του τέλους ακινήτων; Ενημερώστε και το υπουργείο Οικονομικών τότε, με ένα απλό sms. Και αφού θα γλιτώσετε το χαράτσι, θα πληρώσετε το μήνυμα...

Γραπτό μήνυμα θα πρέπει να στείλουν οι φορολογούμενοι που εξαιρούνται από το ειδικό τέλος ακινήτων ή όσοι θα επιβαρυνθούν με τον ειδικό χαμηλό συντελεστή 0,5 ευρώ το τμ έτσι ώστε να μην φορολογηθούν με την κανονική κλίμακα του ειδικού τέλους. Το μήνυμα θα πρέπει να έχει αποσταλεί έως τις 2 Οκτωβρίου 2011 και αφού επεξεργαστούν τα στοιχεία θα πάρετε απάντηση για το αν δικαιούστε την απαλλαγή ή την ειδική φορολόγηση.

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων αφού επεξεργαστεί τα στοιχεία, παραδίδει στη ΔΕΗ και στους άλλους εναλλακτικούς παρόχους ρεύματος λίστα με τα ονόματα.

Το sms θα πρέπει να σταλεί στον αριθμό 54160 αναγράφοντας ΕΤΑ, τον αριθμό φορολογικού μητρώου τους και τον αριθμό της παροχής τους διαχωριζόμενα με έναν κενό χαρακτήρα.

Αν δεν έχετε στείλει το γραπτό μήνυμα μέχρι τις 2 Οκτωβρίου θα πρέπει να καταβληθεί η πρώτη δόση αλλά υπάρχει η δυνατότητα αποστολής και μετά έως τις 30 Νοεμβρίου.

Εφόσον η αίτηση γίνει δεκτή θα ληφθεί υπόψη στον πρώτο λογαριασμό που θα εκδοθεί από τη ΔΕΗ ή τους εναλλακτικούς παρόχους και για ποσά που καταβλήθηκαν επιπλέον θα γίνει συμψηφισμός στους επόμενους λογαριασμούς

Αλλά κι αυτό το SMS εν μέσω κρίσης δεν θα μπορούσε να μην χρεωθεί και φυσικά όποιος στέλνει το συγκεκριμένο SMS θα πληρώνει περίπου 11 λεπτά  του ευρώ. Το κόστος του μηνύματος είναι 0,1107€ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 23%. Επισημαίνεται ότι το κόστος του μηνύματος αίτησης καλύπτει πλήρως το κόστος της αποστολής όλων των απαντητικών μηνυμάτων και ότι ο φορολογούμενος δεν έχει καμία επιπλέον επιβάρυνση για τη χρήση της υπηρεσίας.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook