Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Εξαπλώνεται ο ιός του Δυτικού Νείλου – Παρουσιάστηκε κρούσμα στη Λαμία!

Ο ιός που μέχρι τώρα έπληττε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, σιγά – σιγά πλησιάζει προς την Αθήνα.

Παρουσιάστηκε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του ιού στη Λαμία. Σύμφωνα με το LamiaReport o ασθενής είναι ένας άνδρας που είχε ταξιδέψει πρόσφατα στη Χαλκιδική. Η πορεία της υγείας του εξελίσσεται ομαλά…

Αν και δεν έχει ανακοινωθεί κάτι επίσημα από τη Διοίκηση του νοσοκομείου, οι πληροφορίες θέλουν τους γιατρούς να είναι καθησυχαστικοί και να έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα που προβλέπει η νομοθεσία.

Σύμφωνα με στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, οι άνθρωποι που έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι τώρα από τον ιό, είναι 15.

Την Πέμπτη, διαγνώστηκαν άλλα 9 κρούσματα της λοίμωξης και μαζί με το νέο κρούσμα της Λαμίας, ο συνολικός αριθμός των προσβληθέντων από τον ιό έχει φτάσει τους 173…

Μετά από σύσκεψη που  έγινε χθες, παρουσία του γενικού γραμματέα Δημόσια Υγείας, κρίθηκε αναγκαίο να επεκταθούν τα προγράμματα καταπολέμησης των κουνουπιών σε Δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, μετά από αίτημα του Δήμου και σε συνεργασία με την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ψεκασμοί για τον ιό του Δυτικού Νείλου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε