Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 38 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Εξαρθρώθηκε οκταμελής σπείρα πλαστογράφων

Εξαρθρώθηκε οκταμελής σπείρα πλαστογράφων
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 22.07.2010 | 16:17
Πρώτη δημοσίευση: 22.07.2010 | 16:17

Εξαπατούσε τράπεζες με πλαστά δικαιολογητικά και είχε καταφέρει να συνάψει 90 δάνεια! Επ' αυτοφώρω συνελήφθησαν δυο από τα μέλη του κυκλώματος.

Οκτώ Έλληνες διέπρατταν απάτες και πλαστογραφίες εις βάρος τραπεζών. Εντόπιζαν άτομα που είχαν οικονομική ανάγκη, αλλά δε διέθεταν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για να πάρουν δάνεια. Τους προμήθευαν πλαστές βεβαιώσεις αποδοχών, φορολογικές δηλώσεις για να προχωρήσουν στις διαδικασίες λήψης δανείου.

Υπέβαλαν τις πλαστές φορολογικές δηλώσεις μέσω διαδικτύου, άλλαζαν τα φορολογικά στοιχεία και έπαιρναν δάνεια. Τα μέλη της σπείρας κρατούσε το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων και έδιναν ένα μικρό μέρος σε εκείνους που παρείχαν τα στοιχεία τους.

Δυο από τους δράστες, συνελήφθησαν την ώρα που επιχειρούσαν να πάρουν δάνειο σε υποκατάστημα τράπεζας στο Κερατσίνι, ενώ οι υπόλοιποι έξι μετά από αναζητήσεις. Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεγάλος αριθμός εγγράφων και δικαιολογητικών, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι πλαστά.

Μέχρι στιγμής, από την έρευνα που έγινε από την αστυνομία σε συνεργασία με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, έχουν εντοπιστεί 90 τέτοιες περιπτώσεις σύναψης δανείων. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.
Tags: TAXISNET


   Διαδώστε αυτό το άρθρο