Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Έξι άτομα έγραψαν σε group στο internet ότι θέλουν να αυτοκτονήσουν

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)
Οι τέσσερις είναι άνδρες που έμειναν άνεργοι, ενώ δύο γυναίκες προσπάθησαν να αυτοκτονήσουν μετά από ερωτική απογοήτευση.
Μονάχα μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2010 εντοπίστηκαν έξι ενήλικοι να έχουν γράψει είτε σε chatrooms είτε σε forums ότι θέλουν να αυτοκτονήσουν, γιατί αντιμετώπιζαν ψυχολογικά προβλήματα λόγω διαφόρων καταστάσεων.
Εκτός από προβλήματα με σχέσης ( η νούμερο ένα αιτία) ανέφεραν ακόμη και οικονομικά προβλήματα ή πρόβλημα ανεργίας.
Οι αστυνομικοί κατάφεραν να έρθουν σε επαφή με αυτούς τους ανθρώπους χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο. Εντόπισαν τα “ίχνη” τους στο διαδίκτυο και ήρθαν σε επαφή μαζί τους τους προσφέροντας παράλληλα ψυχιατρική υποστήριξη.
Το πιο τραγικό περιστατικό ήταν η περίπτωση ενός 30χρονου άνεργου που την ώρα που συνομιλούσε στο internet με τον αστυνομικό κατέρρευσε ψυχολογικά καθώς ο αστυνομικός κατάφερε να τον εντοπίσει ένα βήμα πριν την αυτοκτονία και μόνο χάρη στην ψυχραιμία και τις γνώσεις του αστυνομικού σώθηκε και μεταφέρθηκε άμεσα σε νοσοκομείο.
Με τον ίδιο τρόπο οι αστυνομικοί έσωσαν μια νεαρή γυναίκα που έγραψε σε φίλους της πως φεύγει από το σπίτι για να βρει τρόπο να αυτοκτονήσει. Χωρίς καν να χρειαστεί να δηλώθεί εξαφάνιση οι αστυνομικοί ξεκίνησαν έρευνα και ευτυχώς και σε αυτή την περίπτωση τα αποτελέσματα ήταν καλά.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε