Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Έξι ξενοδοχεία στο κέντρο έβαλαν λουκέτο – Εφιάλτης η κρίση και η εγκληματικότητα

Τελευταίο θύμα της κρίσης που πλήττει τον τουρισμό το Εσπέρια της οδού Σταδίου. Ωστόσο ακόμη πέντε ξενοδοχεία έχουν κλείσει στην πρωτεύουσα λόγω κρίσης.

Σύμφωνα με το Έθνος, λουκέτο έχουν βάλει ακόμη το “Λα Μιράζ” στην Ομόνοια (τριών αστέρων), το “Αμαρυλίς ΙV” στη Μενάνδρου, το “Αθηναία” στην Αγίου Κωνσταντίνου, το “City Plaza” στην Αχαρνών (τριών αστέρων) και το “Kάνιγκος 21” στη Χαλκοκονδύλη.

Ο τουρισμός στην πρωτεύουσα περνάει “μαύρες ημέρες” και ακόμη και οι ιδιοκτήτες των πεντάστερων ξενοδοχείων να βρίσκονται σε απόγνωση.

Το Εσπέρια κατεβάζει ρολά μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου γιατί το Ταμείο Νομικών στο οποιο ανήκει δεν δέχτηκε επαναδιαπραγμάτευση στο ενοίκιο που ανέρχεται σήμερα στο 1,5 εκ. ευρώ. Το ίδιο πρόβλημα οδήγησε στο λουκέτο και το “Κάνιγκος 21” που εκμίσθωνε το κτίριο από το Ταμείο των Υπαλλήλων Ασφαλιστικών Ταμείων.

“Τα προβλήματα που αντιμετώπισε φέτος ο τουρισμός της Αθήνας είχαν ήδη τις πρώτες τους συνέπειες, που είναι το κλείσιμο έξι ξενοδοχείων και πολύ φοβόμαστε ότι και άλλες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της πρωτεύουσας σύντομα θα αντιμετωπίσουν ανάλογο πρόβλημα” λέει στο Έθνος ο Γιώργος Τσακίρης από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο.

“Η εγκληματικότητα στο κέντρο της Αθήνας και η συνεχιζόμενη αναταραχή καθιστούν την πρωτεύουσα έναν μη δελεαστικό προορισμό, παρόλο που όλα τα στοιχεία είναι θετικά και η Αθήνα θα μοπρούσε να φιγουράρει μεταξύ των πλέον δημοφιλών προορισμών” προσθέτει.

Σύμφωνα με τους ξενοδόχους μάλιστα, το 30% των ξενοδοχείων θα πάνε σε αναγκαστικό λουκέτο αν δεν καταφέρουν να βρουν αγοραστή.

Διαβάστε ακόμη: Σε λουκέτο οδηγείται το ιστορικό ξενοδοχείο Εσπέρια

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε