Τρίτη, 16 Απρ.
22oC Αθήνα

Έξι στους δέκα έτοιμοι να κατέβουν στο δρόμο

Έξι στους δέκα έτοιμοι να κατέβουν στο δρόμο
Οργή και απόγνωσή είναι τα δύο βασικά χαρακτηριστικά που προκύπτουν από έρευνα της κοινής γνώμης για την ΑΔΕΔΥ. Ένας στους έξι Έλληνες δηλώνουν ισχυρή διάθεση να συμμετέχουν σε κινητοποιήσεις προκειμένου να προστατεύσουν τον 13ο και τον 14ο μισθό.
Στην έρευνα – που δημοσιεύεται στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία – παρά την απογοήτευση που καταγράφεται για την ηγεσία των συνδικάτων, οι εργαζόμενοι δείχνουν έτοιμοι να κατέβουν στο δρόμο για τα κεκτημένα.
 
Συγκεκριμένα, μόλις το 38,8% κρίνει θετικά τη στάση της ηγεσίας της ΑΔΕΔΥ, στο θέμα της οικονομικής κρίσης, ενώ το υπόλοιπο των ερωτηθέντων απαντούν ότι την κρίνουν αρνητικά και μάλλον αρνητικά. Την ίδια στιγμή κατακόρυφα αυξήθηκε η διάθεση για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις κατά των μέτρων. Στην ερώτηση αν είναι διατεθειμένοι να κατεβούν στο δρόμο για τη διασφάλιση του 13ου και του 14ου μισθού, οι ερωτηθέντες απαντούν θετικά κατά 62%.
 
Με τα παραπάνω δεδομένα, ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι ότι κυριαρχεί εκτεταμένη απογοήτευση για το πόσο θα διαρκέσει αυτή η κρίση. Τέσσερις στους δέκα θεωρούν ότι “είμαστε στην αρχή”, το 37,7 θεωρούν ότι “είμαστε στο μέσο”, ενώ μόλις 2 στους δέκα θεωρούν ότι φτάσαμε στο τέλος…

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε