Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Μερικά Σύννεφα 37 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Εξιλαστήριο θύμα ενός διεφθαρμένου συστήματος

Εξιλαστήριο θύμα ενός διεφθαρμένου συστήματος
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 18.04.2012 | 09:43
Πρώτη δημοσίευση: 18.04.2012 | 09:35

Η Süddeutsche Zeitung αναφέρεται στον Άκη Τσοχατζόπουλο ξεκινώντας από το ότι ο πρώην Υπουργός και συνιδρυτής του ΠΑΣΟΚ προφυλακίστηκε διότι φέρεται να είναι αναμεμειγμένος σε υποθέσεις ξεπλύματος χρήματος.

Σημειώνει ότι φέρεται να δημιούργησε μία τεράστια περιουσία, η οποία προήλθε από εγκλήματα που σχετίζονται με υποθέσεις διαφθοράς. Ο Άκης Τσοχατζόπουλος φέρεται να εισέπραξε τεράστια ποσά, σύμφωνα με το άρθρο, τα οποία προέρχονταν από την αγορά ρωσικών αντιπυραυλικών συστημάτων και γερμανικών υποβρυχίων. Και η εφημερίδα επισημαίνει:

«Η υπόθεση έχει προκαλέσει πάταγο στην Ελλάδα. Επιταχύνει την ήττα των δύο μεγάλων κομμάτων, τα οποία ευθύνονται για το νεποτισμό και τη διαφθορά. Και θα μπορούσε να κάνει ακόμα πιο μεγάλη την καταστροφή για το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ στις επερχόμενες εκλογές της 6ης Μαΐου. Η σύλληψή του φαίνεται να σχετίζεται με τις εκλογές. Τουλάχιστον έτσι το βλέπει ο ίδιος ο Τσοχατζόπουλος. Θεωρεί τον εαυτό του ως θύμα των εκλογών και ως δώρο για τα δύο μεγάλα κόμματα».

Και λίγο παρακάτω η εφημερίδα σημειώνει: «Το κοινοβούλιο και η δικαιοσύνη στην Ελλάδα βλέπουν τα πράγματα διαφορετικά. Το ότι η υπόθεση έφθασε τόσο μακριά οφείλεται σε κάποιες γυναίκες εισαγγελείς, οι οποίες ξεσκέπαζαν την μία μετά την άλλη τις υποθέσεις διαφοράς. Πρώτα τη Siemens, μετά την ΜΑΝ και έπειτα την Ferrostaal, πρώην θυγατρική της ΜΑΝ, στο Έσσεν.».

Πηγή Deutsche Welle

Διαβάστε επίσης :


   Διαδώστε αυτό το άρθρο