Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Εξιτήριο για Παναγόπουλο, παραμένει για νοσηλεία ο Γλέζος

Εξιτήριο για Παναγόπουλο, παραμένει για νοσηλεία ο Γλέζος

Δεύτερη ημέρα νοσηλείας στον Ευαγγελισμό για τον αγωνιστή της Αριστεράς Μανώλη Γλέζο. Εξιτήριο πήρε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος.

Ο Μ. Γλέζος νοσηλεύεται στη μονάδα εμφραγμάτων και υποφέρει από αναπνευστικά προβλήματα, μετά την επίθεση με χημικά στο πρόσωπο που δέχτηκε στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα. Η υγεία του είναι καλύτερη αλλά προληπτικά οι γιατροί θα τον κρατήσουν και σήμερα στο νοσοκομείο. 

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. «στον χώρο μπροστά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη ομάδες άγνωστων ατόμων προκάλεσαν επεισόδια και επιδόθηκαν σε φθορές, ενώ προπηλάκισαν και τους Ευζώνους της Προεδρικής Φρουράς. Αστυνομικοί, που έσπευσαν άμεσα στο σημείο, προχώρησαν στη σύλληψη ενός ατόμου, το οποίο συμμετείχε στα επεισόδια και κρατούσε καδρόνι. Όταν ομάδα ατόμων κινήθηκε κατά των αστυνομικών προσπαθώντας να απελευθερώσει τον συλληφθέντα, οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν περιορισμένη χρήση δακρυγόνων κατά των ατόμων που εναντιώνονταν στη σύλληψή του, με αποτέλεσμα να προκληθεί αναπνευστική δυσφορία στον Μανώλη Γλέζο, ο οποίος στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο». 

Ο Γιάννης Παναγόπουλος, μεταφέρθηκε με μώλωπες στο σώμα από την επίθεση που δέχτηκε στην ίδια συγκέντρωση, ωστόσο το πρωί του Σαββάτου πήρε εξιτήριο απο το νοσοκομείο. Οπως ανακοινώθηκε απο την ΕΛ.ΑΣ, διενεργείται έρευνα για την επίθεση εναντίον του.  

Τους τραυματισμένους επισκέφθηκε ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Σ. Ξυνίδης.

Στην ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρεται επίσης πως κατα τη διάρκεια των επεισοδίων έγιναν 12 προσαγωγές εκ των οποίων οι 5 μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Διαβάστε επίσης: 

Έδειραν τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ – Χτύπησαν το Μανώλη Γλέζο! 

Συγγνώμη ζητούν οι αστυνομικοί από το Γλέζο

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε