Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Έκτακτη συνάντηση δασκάλων και υπουργείου Παιδείας – Κινδυνεύει η νέα σχολική χρονιά

Μετά και την ομολογία της Άννας Διαμαντοπούλου για τα προβλήματα που υπάρχουν στη νέα σχολική χρονιά έκτακτη σύσκεψη θα γίνει σήμερα με την ελπίδα να βρεθεί άμεση λύση.

Έκτακτη συνάντηση θα έχουν το μεσημέρι η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου με το Διοικητικό Συμβούλιο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, ύστερα από την ομολογία της υπουργού, για τα προβλήματα στα σχολεία, τα οποία ανοίγουν σε λίγες ημέρες.
 
Η ΔΟΕ ζήτησε την Τρίτη «κατεπείγουσα» συνάντηση με την υπουργό, προκειμένου να εξετάσουν από κοινού την κατάσταση, όπως διαμορφώνεται λίγο πριν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
 
Φλέγον ζήτημα είναι οι ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού.
 
Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, το υπουργείο θα προχωρήσει στην τοποθέτηση αναπληρωτών, αφού ήδη έχει εξασφαλίσει πιστώσεις σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών.
 
Επίσης, δεν θα επιτρέψει την ύπαρξη υπεράριθμων εκπαιδευτικών και οι τοποθετήσεις έγιναν και θα γίνονται με πιο ορθολογικό τρόπο και κατανομή.
 
Γονείς, πάντως, διαμαρτύρονται επειδή, όπως λένε, δεν θα αποφύγουν τμήματα με πολλούς μαθητές.
 
Το υπουργείο Παιδείας φαίνεται αποφασισμένο να εφαρμόσει την εγκύκλιο που υπάρχει και μιλάει για 25 παιδιά στην Πρωτοβάθμια και μέχρι 30 στη Δευτεροβάθμια.
 
Η υπουργός δεν φέρεται διατεθειμένη να επιτρέψει τη δημιουργία τάξεων με περισσότερους απ’ ό,τι λέει η εγκύκλιος μαθητές, αλλά δεν θα επιτραπεί και να υπάρχουν τμήματα με 5 ή 10 παιδιά.
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε