Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΒΑΣΕΙΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 31 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Έκτακτη συζήτηση για την οικονομική κατάσταση στην ευρωζώνη

Έκτακτη συζήτηση για την οικονομική κατάσταση στην ευρωζώνη
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 09.02.2010 | 08:01
Πρώτη δημοσίευση: 08.02.2010 | 21:19

Σήμερα το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί έκτακτη συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την δύσκολη θέση της Ελλάδας, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας.

Το σχετικό αίτημα για τον προγραμματισμό της συζήτησης υπέβαλε η ομάδα των χριστιανοδημοκρατών (ΕΛΚ) και υπερψηφίσθηκε από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

"Είναι σημαντικό να συζητήσουμε τις έσχατες εξελίξεις στη ευρωζώνη" δήλωσε η εκπρόσωπος του ΕΛΚ κα Γουόρτμαν- Κούλ. "Να δούμε τα σχετικά μέτρα που ανέλαβε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις χώρες που έχουν περιέλθει σε επικίνδυνη κατάσταση, η οποία επηρεάζει το ευρώ και προκαλεί ανασφάλεια στις αγορές" συμπλήρωσε.

Η ευρωβουλευτής υπογράμμισε ότι η ομάδα της ζητά επίσης από το Συμβούλιο και την Επιτροπή, να προβούν σε δήλωση για το θέμα, πριν από την άτυπη Σύνοδο της Πέμπτης στις Βρυξέλλες, προκειμένου να αποκατασταθεί το ταχύτερο δυνατόν η εμπιστοσύνη στο ευρώ.

Εκ μέρους των σοσιαλιστών, ο κ. Χάνες Σβόμποντα υποστήριξε ότι είναι σημαντικό να συζητηθεί το θέμα χωρίς κομματική πολιτική για το ποιος φταίει. Πρόσθεσε ότι θα πρέπει να συζητηθούν συγχρόνως και οι κοινωνικές επιπτώσεις στις χώρες που συναντούν δυσκολίες και ζήτησε να είναι παρών στη συζήτηση ο πρόεδρος της Επιτροπής, κ. Μπαρόζο ή ο κ. Αλμούνια ή ο κ. Ολι Ρεν.

Ο πρόεδρος του ΕΚ δήλωσε ότι θα μεταφέρει το σχετικό αίτημα στον κ. Μπαρόζο.

Με παρέμβασή της στην Ολομέλεια η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ κα Αννυ Ποδηματά μίλησε για τον τρόπο που οι κερδοσκόποι «χρησιμοποιούν» τις χώρες που συναντούν δυσκολίες και ζήτησε τη θέσπιση μηχανισμών αλληλεγγύης που να θωρακίζουν την ευρωζώνη.

"Δε υπάρχει αμφιβολία, πρόσθεσε, ότι «οι χώρες αυτές χρησιμοποιήθηκαν και χρησιμοποιούνται για να χτυπηθεί συνολικά η οικονομική συνοχή της ευρωζώνης και το ίδιο το ευρώ".
   Διαδώστε αυτό το άρθρο