Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Εκτεταμένη η ρύπανση, σε ποταμό της Αχαΐας…

Εκτεταμένη  η ρύπανση,   σε ποταμό της Αχαΐας…

Οι αναλύσεις έδειξαν,   τεράστια  ρύπανση,  σε όλο το μήκος του ποταμού,   μέχρι τις εκβολές του και μεγάλη ποιοτική υποβάθμιση των υδάτων του…

Το θέμα της ρύπανσης του μεγαλύτερου ποταμού της Αχαΐας Πείρου, έφτασε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Περιβάλλοντος.
 
Μετά τις καταγγελίες των κατοίκων για τη ρύπανση του ποταμού και την αυτοψία του Ελληνικού Κέντρου Προστασίας Άγριων Ζώων και του Συλλόγου Κάτω Αλισσού, πραγματοποιήθηκαν δειγματοληψίες και αναλύσεις σε πιστοποιημένο εργαστήριο.

Η ρύπανση οφείλεται στις εναποθέσεις αστικών και βιομηχανικών αποβλήτων.

Οι καταγγελίες των κατοίκων της περιοχής «Βασιλικού» ότι στο ποταμό Πείρο ρίχνονται βιομηχανικά απόβλητα, είχαν προκαλέσει την παρέμβαση του νομάρχη Αχαΐας, Δημήτρη Κατσικόπουλου και των υπηρεσιών προστασίας του περιβάλλοντος.

Ο νομάρχης όταν μετέβη στο σημείο όπου του υπέδειξαν οι κάτοικοι, διαπίστωσε ότι μια μονάδα επεξεργασίας βάμβακος ρίχνει τα τοξικά απόβλητα, χωρίς καμία επεξεργασία μέσα στην κοίτη του ποταμού.

Ο κ. Κατσικόπουλος δήλωσε ότι «Έκπληκτοι είδαμε έναν αγωγό να καταλήγει στο ποτάμι και απ’ ότι φάνηκε αυτός θα πρέπει να λειτουργούσε από παλιά. Ήταν σκεπασμένος με κλαδιά για να μη διακρίνεται και σήμερα δεν λειτουργούσε καθώς κάποιοι είχαν ενημερωθεί για την επίσκεψή μας στην περιοχή».

Αμέσως, έδωσε εντολή να γίνει έρευνα σε όλο το μήκος του ποταμού, για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν και άλλοι αγωγοί.

«Είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε ένα τέλος σε όλες αυτές τις αθλιότητες που στον βωμό του οικονομικού κέρδους θυσιάζουν και υποβαθμίζουν το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία. Τα συγκεκριμένα απόβλητα είναι τοξικά και όπως καταλαβαίνετε, μέσω του ποταμού καταλήγουν στη θάλασσα μολύνοντας τα πάντα. Δεν θα ανεχθούμε από κανέναν τέτοιου είδους παρανομίες. Σύντομα θα περπατήσουμε μαζί με τους κατοίκους και τους αρμοδίους του τμήματος περιβάλλοντος ολόκληρο το ποτάμι για να διαμορφώσουμε μια πλήρη εικόνα για το μέγεθος της οικολογικής καταστροφής», ανέφερε ο ίδιος.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε