Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Εκτός ελέγχου η κατάσταση με τις συμμορίες μεταναστών – Μπήκαν μέσα σε εκκλησία και διέκοψαν γάμο!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Πρωτοφανή επεισόδια αργά το βράδυ σε δύο διαφορετικά σημεία της Πάτρας. Συγκεκριμένα λίγο μετά τις 22.00 το

βράδυ μετανάστες από χώρες της Αφρικής και Ρουμάνοι συνεπλάκησαν στην Ακτή Δυμαίων με μετανάστες από χώρες των Βαλκανίων.
Η κατάσταση βγήκε τόσο εκτός ελέγχου που τα  επεισόδια επεκτάθηκαν μέχρι τον περίβολο του ιερού ναού του Αγίου Ανδρέα.

Εκείνη την ώρα στην εκκλησία γινόταν ενας γάμος. Κατά την διάρκεια των επεισοδίων μετανάστες μπήκαν στην εκκλησία για να γλιτώσουν. Δημιουργήθηκε μεγάλη αναταραχή, ο γάμος διεκόπη προσωρινά και συνεχίστηκε λίγα λεπτά αργότερα, όταν τα πνεύματα ηρέμησαν. Όμως οι έντρομοι καλεσμένοι του ζευγαριού εγκατέλειψαν πανικόβλητοι τον γάμο χωρίς καν να πάρουν τις μπομπονιέρες τους

ΑΚΟΥΣΤΕ ΠΩΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΣΤΟ Newsit Η ΝΥΦΗ ΤΙΣ ΣΤΙΓΜΕΣ

Σύμφωνα με την αστυνομία τα επεισόδια κοντά στον ναό του Αγίου Ανδρέα ξεκίνησαν ύστερα από την συμπλοκή ενός Σομαλού και ενός Ρουμάνου που είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του δεύτερου. Σύμφωνα με πληροφορίες αφορμή του επεισοδίου ήταν οι παράγκες που στήνονται κοντά στο λιμάνι από τους μετανάστες που ψάχνουν ευκαιρία να μπουν σε κάποιο φορτηγό για να περάσουν στην Ιταλία. Το περιστατικό πυροδότησε γενικευμένη σύρραξη με αποτέλεσμα οι συμπλοκές να φθάσουν έως και το εσωτερικό του ναού του Άγιου Ανδρέας όπου εκείνη την ώρα βρισκόταν σε εξέλιξη ένας γάμος.

“Παιδιά έκλαιγαν, οι άνθρωποι προσπαθούσαν να σωθούν ενώ οι Ρουμάνοι έτρεχαν για να κρυφτούν από τους Σομαλούς που τους κυνήγαγαν με λοστούς και καδρόνια” είπε στο Newsit η νεοκόρος του ναού. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο υποστηρίζει η γυναίκα που σχεδόν καθημερινά γίνετε μάρτυρας τέτοιων περιστατικών.

Λίγες ώρες αργότερα και αφού τα πνεύματα είχαν ηρεμήσει από την μια μεριά του λιμανιού, νέα επεισόδια ξέσπασαν στην άλλη άκρη. Αυτή τη φορά ανάμεσα σε Παλαιστίνιους και Αφγανούς με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον 10.

Τα επεισόδια κατέστειλε η αστυνομία ύστερα από εκτεταμένη επιχείρηση από την οποία συνελήφθησαν 12 άτομα και προσήχθησαν 21.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε