Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Συννεφιά 16 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

“Εκτός γραμμής” το Ασφαλιστικό – Μας ζητούν περισσότερα

“Εκτός γραμμής” το Ασφαλιστικό – Μας ζητούν περισσότερα
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 29.05.2010 | 10:00
Πρώτη δημοσίευση: 29.05.2010 | 10:00

“Είστε εκτός γραμμής” στο ασφαλιστικό αναφέρει η πεντασέλιδη επιστολή της “τρόικας” προς τον υπουργό Οικονομικών και τον υπουργό Εργασίας – 20 Μαΐου- , που ζητά ακόμη μικρότερες συντάξεις και ακόμη περισσότερα χρόνια εργασίας.

Όπως αναφέρει η Ημερησία του Σαββάτου, η επιστολή περιλαμβάνει σκληρότερες ανατροπές από αυτές που παραδέχτηκε ο υπουργός Εργασίας δημοσίως. Η τρόικα αμφισβητεί ολόκληρη την αρχιτεκτονική του νέου ασφαλιστικού χαρακτηρίζοντας υψηλούς τους συντελεστές υπολογισμού των αναλογικών συντάξεων και γενναιόδωρα τα κίνητρα ασφάλισης από τα 35-40 χρόνια.

Η επιστολή:

- Θέτει ζήτημα καταβολής της ελάχιστης εγγυημένης σύνταξης των 360 ευρώ σε όλους στα 65 χρόνια και όχι νωρίτερα δηλαδή με τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος. 

- Ζητά να μην ισχύσει η νέα μικρότερη λίστα στα βαρέα και ανθυγιεινά μόνο για τους νεοπροσλαμβανόμενους αλλά και γι' αυτούς που τώρα βρίσκονται στην εργασία. 

- Θεωρεί ότι πρέπει να αυξάνεται ανά τριετία και όχι ανά δεκαετία, το γενικό όριο συνταξιοδότησης των 65 ετών. 

- Ζητά να ισχύσει από το 2013 ως γενικό όριο ηλικίας συνταξιοδότησης το 65ο έτος και να επιβάλλεται η ποινή της μείωσης σε όσους συνταξιοδοτούνται μεταξύ 60 και 65 ετών με λιγότερα από σαράντα χρόνια ασφάλισης. 

- Να μην καταβάλλεται πριν τα 50 καμία σύνταξη λόγω θανάτου και να ισχύουν εισοδηματικά κριτήρια για την καταβολή ως το 65ο έτος. 

- Να μην καταβάλλονται συντάξεις χηρείας αν ο γάμος έχει διαρκέσει λιγότερο από πέντε έτη. 

- Να μειωθούν τα ποσοστά των συντάξεων που ήδη εισπράτουν άγαμες ή διαζευγμένες κόρες – προβλεπόταν κατάργηση από το 2011. 

Διαβάστε επίσης: Εμπαιγμός με το Ασφαλιστκό


   Διαδώστε αυτό το άρθρο