Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Εκτός παιδικών σταθμών κινδυνεύουν να μείνουν 53.000 παιδιά

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
Εκτός δημοτικών παιδικών σταθμών κινδυνεύουν να μείνουν φέτος 53.000 παιδιά λόγω της μειωμένης κρατικής χρηματοδότησης.

Το θέμα ήρθε και πάλι στην επικαιρότητα μετά την ανταλλαγή επιστολών ανάμεσα στο υπουργείο και την Ένωση των Δήμων και την πρόσκληση σε διάλογο, από την πλευρά του υπουργού κ. Γιάννη Βρούτση. Η χρηματοδότηση του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» φτάνει μόνο για τα 43 χιλιάδες από τα 96 χιλιάδες παιδιά που έχουν υποβάλει αίτηση.
 
Απαντώντας στους ισχυρισμούς του προέδρου της ΚΕΔΕ κ. Κώστα Ασκούνη, ότι υπάρχουν πόροι του ΕΣΠΑ που δεν έχουν απορροφηθεί και θα μπορούσαν να διατεθούν στους δημοτικούς σταθμούς, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης υπογραμμίζει ότι τα περιθώρια για εξεύρεση επιπλέον χρημάτων έχουν στενέψει ασφυκτικά και ότι δεν ευσταθεί οποιαδήποτε άποψη υποστηρίζει ότι υπάρχουν «λιμνάζοντες πόροι».
 
«Το υπουργείο Εργασίας προτίθεται να εξετάσει τη δυνατότητα μικρής αύξησης του προϋπολογισμού της δράσης «εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» για το τρέχον έτος», τονίζει χαρακτηριστικά.
Ο κ. Βρούτσης καλεί την ΚΕΔΕ να εξετάσει τη δυνατότητα που έχει να μειώσει το ποσό που διατίθεται για κάθε παιδί, έτσι ώστε να αυξηθούν οι θέσεις. Ο Υπουργός Εργασίας κλείνει την επιστολή του με ανοιχτή πρόσκληση σε διάλογο για την εξεύρεση της βέλτιστης λύσης.
 
Ο κ. Κώστας Ασκούνης, μιλώντας στην εκπομπή «ΠΡΩΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ», ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόσκληση του υπουργείου Εργασίας.
 
Ο διάλογος αναμένεται να ξεκινήσει, τις επόμενες μέρες, με τα χρονικά περιθώρια να στενεύουν δραματικά για χιλιάδες γονείς που αναζητούν διέξοδο στο πρόβλημά τους.
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αύξηση του αριθμού των αιτήσεων σε δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς – Ελλάδα

Λουκέτο σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς λόγω … οικονομίας; – Ελλάδα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε