Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Ελαφρά τραυματισμένοι δυο Έλληνες από την επίθεση στο Λονδίνο [audio]

Φωτογραφία REUTERS
Φωτογραφία REUTERS

Χρειάστηκε να μιλήσει η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι στη Βουλή για να γίνει γνωστό πως ανάμεσα στους τραυματίες από την τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο υπάρχουν και δυο Έλληνες. Και ενώ “πηγές” του υπουργείου Εξωτερικών ανέφεραν πως κανείς Έλληνας δεν νοσηλεύτηκε, η ελληνική πρεσβεία, καθυστερημένα, επιβεβαίωσε το γεγονός.

Μιλώντας στο newsit.gr, η υπάλληλος του γραφείου Τύπου της ελληνικής πρεσβείας στο Λονδίνο κα Κολτσίδα επιβεβαίωσε ότι δυο Έλληνες είναι ανάμεσα στους τραυματίες. Πρόκειται για ένα ζευγάρι Ελλήνων, που τραυματίστηκε από την επίθεση της Τετάρτης (22.03.2017).

«Πήγαν μόνοι τους στο νοσοκομείο για ελαφρά τραύματα» τόνισε και επέμεινε πως επειδή δεν νοσηλεύτηκαν, δεν συγκαταλέγονται στους τραυματίες. Παρά το γεγονός πως το ανακοίνωσε η ίδια η πρωθυπουργός της Βρετανίας!

Ακούστε τι είπε

Εκείνο που προκαλεί αίσθηση είναι πως αμέσως μετά τις δηλώσεις της Τερέζα Μέι πως ανάμεσα στους 29 τραυματίες συγκαταλέγονται και δυο Έλληνες, πηγές του υπουργείου Εξωτερικών ανέφεραν ότι «δεν υπάρχουν Έλληνες τραυματίες μεταξύ των νοσηλευόμενων στα νοσοκομεία του Λονδίνου».

Προφανώς η ενημέρωση του υπουργείου Εξωτερικών συνδέεται με εκείνη από την ελληνική πρεσβεία στο Λονδίνο, η οποία μάλλον δεν θεώρησε πως ήταν σημαντικό να ενημερώσει πως δυο Έλληνες πήγαν σε νοσοκομείο με ελαφρά τραύματα για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες μετά από μια τρομοκρατική επίθεση!

Κοτζιάς: Καλά στην υγεία τους

«Οι δύο Έλληνες που δηλώθηκαν στα εξωτερικά ιατρεία για τη βομβιστική ενέργεια του Λονδίνου είναι καλά στην υγεία τους και δεν υπάρχουν άλλοι τραυματίες» είπε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν μαζί με τον αντικαγκελάριο και υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ μετά την συνάντηση που είχαν το μεσημέρι της Πέμπτης (23.03.2017) στο υπουργείο Εξωτερικών. Επίσης, ο κ. Κοτζιάς εξέφρασε την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη της χώρας μας στον βρετανικό λαό και τη κυβέρνησή του.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε