Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Ελάχιστοι οι εκδρομείς του τριημέρου του Αγ. Πνεύματος – “Βουλιάζει” ο τουρισμός

Ελάχιστοι οι εκδρομείς του τριημέρου του Αγ. Πνεύματος – “Βουλιάζει” ο τουρισμός

Η εικόνα του τριημέρου του Αγίου Πνέυματος ήταν ιδιαίτερα απογοητευτική, αφού σε σχέση με πέρυσι ο αριθμός των εκδρομέων που εγκατέλειψαν τα αστικά κέντρα ήταν μειωμένος στο μισό.

Δραματική είναι η μείωση των εκδρομέων σε σχέση με προηγούμενα χρόνια, κατά το τριήμερο του Αγ. Πνέυματος. Η μείωση δεν εφορά μόνο τους Αθηναίους αλλά και τους Θεσσαλονικείς.

Έως το μεσημέρι η κίνηση στις εξόδους της Θεσσαλονίκης θύμιζε περισσότερο συνηθισμένη μέρα και μόλις κατά τις απογευματινές ώρες, όταν ολοκληρώθηκε το ωράριο των εμπορικών καταστημάτων, σημειώθηκε κάποια αύξηση.

Όσοι πάντως επέλεξαν να εκδράμουν σήμερα -που παραδοσιακά θεωρείται η κύρια μέρα εξόδου, έχοντας ως “σύμμαχο” τον καιρό κατευθύνθηκαν προς τις πλησιέστερες παραλίες της Χαλκιδικής, της Πιερίας και της Ασπροβάλτας.

Σύμφωνα με την Τροχαία Θεσσαλονίκης, που από χθες εφαρμόζει μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας, μέχρι αργά το απόγευμα δεν είχαν αναφερθεί κάποια προβλήματα.

Ιδιαίτερα ανήσυχοι εμφανίζονται οι ξενοδόχοι και άλλοι παράγοντες του τουρισμού οι οποίοι κάνουν λόγο για “κραχ” και για τουρισμό που “βουλιάζει”. Σύμφωνα με τους ίδιους υπάρχει δραματική πτώση στις κρατήσεις από το εξωτερικό. Επίσης, πολλά ξενοδοχεία που άλλοτε ήταν γεμάτα αναγκάζονται πια και λειτουργούν μόνο σαββατοκύριακα. 

Δείτε το βίντεο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ζεστός ο καιρός το τριήμερο – Αναλυτική πρόγνωση

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε