Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Ελαχιστοποιούνται οι ελπίδες για τους 11 αγνοούμενους στη θάλασσα

Φώτο από το Flashnews.gr
, Φώτο από το Flashnews.gr

Γλίτωσαν απο την κόλαση της Λιβύης και πνίγηκαν για να αποφύγουν την απέλαση. Τρεις εως τώρα νεκροί.Δείτε συγκλονιστικές φωτογραφίες.

Άκαρπες είναι μέχρι στιγμής οι έρευνες για τον εντοπισμό των 11 αγνοούμενων μεταναστών από το Μπαγκλαντές, που μαζί με ομοεθνείς τους έπεσαν στη θάλασσα στο λιμάνι της Σούδας.

Οι μετανάστες, όλοι τους εργάτες από τη Λιβύη, πήδηξαν από το πλοίο μόλις είδαν στο λιμάνι τους αστυνομικούς προκειμένου να αποφύγουν τον επαναπατρισμό στη χώρα τους.
 
Δύο από αυτούς πνίγηκαν και ένας κατέληξε κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο, ενώ εντοπίστηκαν και περισυνελέγησαν 29 άτομα, εκ των οποίων, τα 25 μεταφέρθηκαν στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Χανίων.
 
Τα υπόλοιπα τέσσερα άτομα οδηγήθηκαν στο Ναυτικό Νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών, ενώ σήμερα το μεσημέρι άλλοι δύο αγνοούμενοι εντοπίστηκαν κοντά στις εγκαταστάσεις του Ναυστάθμου.

Το χρονικό

Το τραγικό περιστατικό έγινε το βράδυ του Σαββάτου στο πλοίο “Ιόνιαν Κινγκ” σημαίας Κύπρου που μετέφερε κόσμο από τη Λιβύη.

Ενώ το πλοίο έδενε στη Σούδα στις τέσσερις τα ξημερώματα, 49 άνθρωποι καταγωγής από το Μπαγκλαντές πήδηξαν στη θάλασσα. Σύμφωνα με πληροφορίες, είδαν τους ένστολους στον προβλήτα και καθώς δεν είχαν χαρτια και φοβούνταν ότι θα τους έστελναν πίσω στη χώρα τους, άρχισαν να πηδάνε στη θάλασσα.

Συνολικά επέβαιναν στο πλοίο πάνω από 1.200 υπήκοοι από το Μπαγκλαντές.

Για το περιστατικό βγήκε επίσημη ανακοίνωση από το λιμενικό στις 12.30 το μεσημέρι.

ΦΩΤΟ FLASHNEWS.GR

Δώδεκα ακόμη μετανάστες απεργοί πείνας από την Υπατία στο νοσοκομείο – Ύστατη έκκληση από την κυβέρνηση

“Θα πεθάνουμε εδώ μέσα”

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε