Τρίτη, 19 Μαρ.
14oC Αθήνα

Έλεγχοι για τις πλαστές άδειες ταξί και τους “τσαμπουκάδες” στις πιάτσες

Έλεγχοι για τις πλαστές άδειες ταξί και τους “τσαμπουκάδες” στις πιάτσες

Σε εντατικούς ελέγχους για την αντιμετώπιση φαινομένων βίας αλλά και πλαστών αδειών ταξί, καθώς και για τη μη εφαρμογή του κανονισμού σε ό,τι αφορά τη σειρά προτεραιότητας στις πιάτσες ταξί, θα προχωρήσει το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων σε συνεργασία με τα υπουργεία Δημόσιας Τάξης και Ναυτιλίας.

Για τα θέματα αυτά, εντός των επόμενων ημερών θα υπάρξει από κοινού σύσκεψη των αρμοδίων για την πάταξη της παραβατικότητας, την αστυνόμευση των περιοχών με πιάτσες ταξί, την προστασία των επαγγελματιών, αλλά και τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των πολιτών και του τουρισμού, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών, μετά τη συνάντηση που είχε ο γενικός γραμματέας Ν. Σταθόπουλος με το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί και Αγοραίων.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στα θέματα των ειδικών αδειών Επιβατηγών Δημόσιας Χρήσης (ΕΔΧ) – Ταξί, οι οποίες ως γνωστό δίδονται από την περιφέρεια.

Ειδικότερα, θα διενεργηθεί διεξοδικός έλεγχος ειδικών αδειών οδήγησης ΕΔΧ – Ταξί, ενώ αποφασίστηκε, προκειμένου να παταχθεί το φαινόμενο των πλαστών αδειών, στο επόμενο διάστημα να οριστεί ο χρόνος επανέκδοσης των αδειών σε ηλεκτρονική μορφή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έφερνε με ταξί από Τουρκία… τρεις ράβδους χρυσού!

Οδηγός ταξί “μπουμπούκι” με πειραγμένο ταξίμετρο

Χειροπέδες σε 32 οδηγούς ταξί

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε