Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Ελέγχονται οι λογαριασμοί 40 στελεχών δύο υπουργείων για το σκάνδαλο της Siemens

Οι κατηγορίες που ερευνώνται για το C4I σχετίζονται με τα αδικήματα της δωροδοκίας και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών 40 κρατικών αξιωματούχων που εμπλέκονται στην υπόθεση της Siemens ζήτησαν οι Εφέτες Ανακριτές, με έγγραφο τους προς όλες τις εγχώριες τράπεζες.

Οι εφέτες ανακριτές αναζητούν στοιχεία για όλα τα μη πολιτικά πρόσωπα που έχουν εμπλακεί -ως μέλη επιτροπών κ.α- στο σκέλος της υπόθεσης που αφορά τις συμβάσεις του Δημοσίου για την προμήθεια εγκατάσταση και λειτουργία του συστήματος ασφαλείας C4I, έργο που είχε κατακυρωθεί, ενόψει των ολυμπιακών αγώνων της Αθήνας, στην εταιρία SAIC με υπεργολάβο τη ΖΗΜΕΝΣ.

Οι κατηγορίες που ερευνώνται για το C4I σχετίζονται με τα αδικήματα της δωροδοκίας (ενεργητικής και παθητικής) και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Τα πρόσωπα για τα οποία ζητούνται στοιχεία των λογαριασμών τους, προέρχονται από τα, συναρμόδια για το έργο, υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Δημόσιας Τάξης.

Οι ανακριτές της ΖΗΜΕΝΣ έχουν σκοπό να επιταχύνουν τις διαδικασίες ώστε να ολοκληρώσουν σύντομα το σκέλος της ανάκρισης που αφορά την προμήθεια για τα αντιπυραυλικά συστήματα PATRIOT με συμβάσεις του 1998, ώστε να μην κινδυνεύσει η δικογραφία αυτή με παραγραφή λόγω παρέλευσης 15ετίας. Η ανάκριση σε ότι αφορά τα PATRIOT καλείται να εντοπίσει αν η εν λόγω αγορά του Δημοσίου ήταν συμβατή με το σύνολο του εξοπλιστικού προγράμματος της χώρας και αν ήταν οικονομικά συμφέρουσα.

Στους Εφέτες προσήλθε σήμερα αυτοβούλως η πρώην γραμματέας του Μιχάλη Χριστοφοράκου στην ΖΗΜΕΝΣ ΕΛΛΑΣ και μέχρι πρότινος υπεύθυνη στο Τμήμα Διαφάνειας κ. Αικ. Τσακάλου , η οποία τους ενημέρωσε ότι λύθηκε με απόφαση της εταιρίας η σύμβαση της, όπως επίσης και του γιου της. Η κ. Τσακάλου γνωστοποίησε τις επόμενες κινήσεις της όσον αφορά νόμιμες διεκδικήσεις της από την εταιρία.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε