Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Συννεφιά 22 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ελέγχουν το 1 προς 5 στο δημόσιο πριν τους ελέγξει η τρόικα

Ελέγχουν το 1 προς 5 στο δημόσιο πριν τους ελέγξει η τρόικα
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 05.04.2011 | 06:13
Πρώτη δημοσίευση: 04.04.2011 | 22:03

Να μάθει αν τηρείται η αναλογία 1/5 στις προσλήψεις και αποχωρήσεις προσωπικού ζητά από τις δημόσιες υπηρεσίες η κυβέρνηση.

Με την τρόικα στην Αθήνα, ακόμη κι αν δε βρίσκονται εδώ οι επικεφαλής της, η κυβέρνηση θέλει να είναι σίγουρη πως κάνεις δε θα της... τραβήξει το αυτί! Πριν ανακοινώσει τα νέα μέτρα που ζητούν οι δανειστές, το υπουργείο Εσωτερικών ζήτησε να μάθει τι γίνεται με τις προσλήψεις και τις αποχωρήσεις.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών, Γιώργος Ντολιος, απέστειλε εγκύκλιο και ζητά στοιχεία με τις προσλήψεις και αποχωρήσεις του τακτικού προσωπικού για το α' τρίμηνο του 2011.

Στην εγκύκλιο σημειώνεται ότι προκειμένου να εφαρμοστεί το μέτρο του 1/5 «πρέπει στο τέλος κάθε τριμήνου να αποστέλλεται εγκαίρως ο συνολικός αριθμός των αποχωρήσεων και των προσλήψεων τακτικού προσωπικού (μόνιμοι και ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου) καθώς και οι υπηρετούντες στο τέλος του τριμήνου».

Στην εγκύκλιο διευκρινίζεται ακόμη ότι, εκτός των γνωστών στοιχείων (προσλήψεις, αποχωρήσεις, υπηρετούντες) θα καταχωρίζονται και στοιχεία μετατάξεων και μεταφοράς προσωπικού τόσο στο στενό δημόσιο τομέα (δημόσιες υπηρεσίες, ΝΠΔΔ, ΟΤΑ) όσο και στο διευρυμένο δημόσιο τομέα (ΔΕΚΟ, ΝΠΙΔ κ.λπ.). Οι μετατάξεις μάλιστα από το διευρυμένο δημόσιο τομέα προς τις υπηρεσίες του Δημοσίου θεωρούνται νέες προσλήψεις και ως τέτοιες θα καταχωρίζονται στις σχετικές καταστάσεις.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook