Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

“Ελεύθερα τάγματα” με μηχανές κάνουν ρατσιστικές εφόδους σε μετανάστες

“Ελεύθερα τάγματα” με μηχανές κάνουν ρατσιστικές εφόδους σε μετανάστες

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, τα “ελεύθερα τάγματα” εφόδου που συγκροτούνται σε μηχανοκίνητες φάλαγγες … με μοτοσικλέτες μέχρι και των 10 ατόμων, πραγματοποιούν μεταβατικές … περιπολίες.

Οργανωμένες επιθέσεις ακόμα και με δολοφονικό ενίοτε χαρακτήρα σε βάρος μεταναστών από σύγχρονα κι αναδιαμορφωμένα καταγγέλλουν οι αντιρατσιστικές οργανώσεις και οι εκπρόσωποι σωματείων των προσφύγων που ζουν στην Αττική, οι οποίες όπως τονίζουν βρίσκονται σε ανησυχαστικά μεγάλη έξαρση τις τελευταίες τρεις εβδομάδες.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, τα “ελεύθερα τάγματα” εφόδου που συγκροτούνται σε μηχανοκίνητες φάλαγγες … με μοτοσικλέτες μέχρι και των 10 ατόμων, πραγματοποιούν μεταβατικές … περιπολίες από γειτονιά σε γειτονιά και μόλις εντοπίσουν μεμονωμένους ή ολιγάριθμους συγκριτικά με τη δική τους αριθμητική ισχύ μετανάστες, επιτίθενται με σιδηρογροθιές και λοστούς.

Σε δύο περιπτώσεις μάλιστα, αναφέρεται πως σημειώθηκαν επιθέσεις και με μαχαίρια και τα θύματα των νεοφαλαγγιτών μεταφέρθηκαν κι εξακολουθούν να νοσηλεύονται ευτυχώς εκτός κινδύνου στο Θριάσειο νοσοκομείο.

Η συντριπτική πλειοψηφία των επιθέσεων πάντως, όπως προκύπτει από μία απλή διερεύνηση, δεν έχουν καταγγελθεί στην αστυνομία. Σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες, τα περισσότερα κρούσματα έχουν σημειωθεί σε πάρκα, πλατείες αλλά και δρόμους της Νίκαιας, με τη μαζικότερη όμως να “διεκδικείται” από την περιοχή του Κολωνού, όπου και χτυπήθηκε έξω από τζαμί ένα γκρουπ αλλοδαπών που αποχωρούσαν μετά την καθιερωμένη προσευχή.

Όπως σημειώνεται, τις τρεις τελευταίες εβδομάδες που παρατηρείται έξαρση του φαινομένου, έχουν χτυπηθεί με απερίγραπτη βιαιότητα περισσότεροι από 60 οικονομικοί μετανάστες, από άτομα που είναι πάντοτε ενδεδυμένα με στρατιωτικές φόρμες παραλλαγής.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε