Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 23 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ελεύθερο το ωράριο των πρατηρίων καυσίμων σε όλη τη χώρα

Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 16.03.2012 | 13:37
Πρώτη δημοσίευση: 16.03.2012 | 13:17

Η πλήρης απελευθέρωση προβλέπεται σε τροπολογία του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής η οποία κατατέθηκε σήμερα στο νομοσχέδιο για την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού.

Η τροπολογία ρυθμίζει επίσης τις υποχρεωτικές διανυκτερεύσεις και διημερεύσεις των πρατηρίων, που θα καθορίζονται με αποφάσεις της Περιφέρειας, ενώ οι παραβάτες θα πληρώνουν πρόστιμα από 15.000 - 20.000 ευρώ.

Η απελευθέρωση του ωραρίου περιλαμβάνεται στις υποχρεώσεις που ανέλαβε η χώρα με το μνημόνιο, που συνοδεύει τη νέα δανειακή σύμβαση. Αναλυτικά, με το νέο καθεστώς τα πρατήρια θα λειτουργούν ως εξής:

-Ελεύθερο ωράριο για όλες τις κατηγορίες πρατηρίων (υγρών καυσίμων, υγραερίου, μικτά).

-Θα διανυκτερεύουν το 10 - 20 % των πρατηρίων σε κάθε Περιφέρεια. Οι πίνακες των διανυκτερεύσεων θα καθορίζονται με απόφαση της Περιφέρειας και το ωράριο της διανυκτέρευσης θα είναι από τις 10.30 μ.μ. έως τις 6 π.μ. το καλοκαίρι (1η Μαίου με 30 Σεπτεμβρίου) και από 9 μ.μ. ως 6 π.μ. το χειμώνα (1η Οκτωβρίου με 30 Απριλίου).

-Τις Κυριακές και τις αργίες θα λειτουργούν το 25 - 50 % των πρατηρίων, με βάση πίνακες διημερεύσεων που θα καθορίζονται επίσης από τον Περιφερειάρχη. Το ωράριο των διημερεύσεων είναι 6 π.μ. έως 10.30 μ.μ. το καλοκαίρι και 6 π.μ. έως 9 μ.μ. το χειμώνα.

-Τις Κυριακές και αργίες θα διανυκτερεύουν επίσης το 25 - 50 % των πρατηρίων με αντίστοιχους πίνακες.

Με το ισχύον καθεστώς το ωράριο των πρατηρίων είναι ελεύθερο μόνο στα μεγάλα νησιά (Κρήτη, Εύβοια, κ.α.) ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα τα πρατήρια λειτουργούν από τις 6 το πρωί ως τις 9 το βράδυ το χειμώνα και ως τις 10.30 το καλοκαίρι.

Τέλος η τροπολογία προβλέπει επίσης ότι τα πρατήρια που διαθέτουν αυτόματους πωλητές θα θεωρείται ότι διανυκτερεύουν και χωρίς να έχουν υπαλλήλους κατά τις νυχτερινές ώρες.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο