Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 34 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ελεύθερος ο Σ.Πρινιωτάκης για το δομημένο ομόλογο των 280 εκ. ευρώ

Ελεύθερος ο Σ.Πρινιωτάκης για το δομημένο ομόλογο των 280 εκ. ευρώ
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 18.02.2010 | 07:34
Πρώτη δημοσίευση: 17.02.2010 | 23:34

Αφέθηκε ελεύθερος μετά από διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα αναφορικά με την προφυλάκισή του.

Ελεύθερος μετά από διαφωνία ανακριτή και Εισαγγελέα ως προς την προφυλάκιση η μη, αφέθηκε μετά την απολογία του για την υπόθεση του δομημένου ομολόγου των 280 εκατομμυρίων ευρώ, ο κ. Σοφοκλής Πρινιωτάκης, της χρηματιστηριακής εταιρίας ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ.

Ο κ. Πρινιωτάκης, δεύτερος από τους τρεις υπευθύνους της εταιρίας που απολογήθηκε στον Εφέτη Ανακριτή κ.Γιώργο Λέκκα, κατηγορείται για απάτη, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Οι κατηγορίες αφορούν την ζημιογόνα αγοραπωλησία δομημένου κρατικού ομολόγου, με την μεσολάβηση της ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ, σε τέσσερα ασφαλιστικά ταμεία το 2007.

Μετά την απολογία, ο εφέτης ανακριτής είχε την άποψη ότι ο κατηγορούμενος πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων και χρηματικής εγγύησης 500 χιλιάδων ευρώ, ενώ ο Εισαγγελέας Εφετών κ. Αντώνης Λιόγας έκρινε πως πρέπει να προφυλακιστεί.

Την διαφωνία θα κληθεί να λύσει με βούλευμα του το Συμβούλιο Εφετών που θα συνεδριάσει τις επόμενες ημέρες, το οποίο ήδη καλείται να αποφανθεί και για την διαφωνία ανακριτή και Εισαγγελέα για την προφυλάκιση ή μη του κ.Γ.Αποστολίδη της εμπλεκόμενης χρηματιστηριακής.

Την Παρασκευή έχει κληθεί σε απολογία ο τρίτος υπεύθυνος της ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ κ. Θεόδ. Πρινιωτάκης.   Διαδώστε αυτό το άρθρο