Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Ελεύθερος ο κύπριος δικηγόρος που εμπλέκεται στην υπόθεση του Άκη

Ελεύθερος ο κύπριος δικηγόρος που εμπλέκεται στην υπόθεση του Άκη

Ελεύθερος χωρίς την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή της υπόθεσης νομιμοποίησης παράνομων αμοιβών του Άκη Τσοχατζόπουλου, ο Κύπριος δικηγόρος Σπύρος Χατζηνικολάου.

Ο δικηγόρος αντιμετωπίζει κατηγορίες καθώς εμπλέκεται στις δραστηριότητες της εταιρίας Torcaso της οποίας δικαιούχος ήταν ο εξάδελφος του πρώην υπουργού, Νίκος Ζήγρας και πραγματικός ιδιοκτήτης, κατά το κατηγορητήριο, ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Βάσει των στοιχείων της δικογραφίας ο Σπύρος Χατζηνικολάου ήταν μέλος του ΔΣ, διευθυντής και εκπρόσωπος της επίμαχης εταιρείας η οποία φέρεται να χρησιμοποιήθηκε ως όχημα μεταφοράς στην Ελλάδα παράνομων χρηματικών ποσών και δια της αγοραπωλησίας ακινήτων να μην εντοπιστεί η προέλευσή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο δικηγόρος αρνήθηκε ενώπιον του ανακριτή τις πράξεις που του αποδίδονται και υποστήριξε ότι ενεργούσε βάση εντολών που ελάμβανε από τον προσωρινά κρατούμενο Νίκο Ζήγρα στο πλαίσιο της συνεργασίας που είχαν. Τόνισε επίσης ότι ο Ζήγρας έδινε εντύπωση ενός εύρωστου οικονομικά ανθρώπου και ότι δεν είχε λόγο να ελέγξει τις πηγές εισοδημάτων του. Όπως μάλιστα φέρεται να υποστήριξε ο δικηγόρος, ο οποίος κατά την σύσταση της εταιρείας δεν μετείχε στο Διοικητικό της Συμβούλιο, «τα ποσά που διακινήθηκαν για αγοραπωλησίες ακινήτων μέσω της Torcaso ήταν κάτω του μέσου όρου που διακινούνται από άλλες εξωχώριες εταιρίες που έχει συστήσει το γραφείο μας».

Ως μάρτυρας υπεράσπισης του κ. Χατζηνικολάου κατέθεσε στον Ανακριτή ο πρώην Γενικός Εισαγγελέας Κύπρου Αλ. Μαρκίδης.

Στο μεταξύ με βούλευμα του το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών διατάσσει την αποδέσμευση δύο τραπεζικών λογαριασμών του πρώην υπουργού καθώς αφορούν την καταβολή συντάξεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δήλωση Άκη μέσα από την φυλακή: Εγώ φταίω! Βγάλτε έξω την Βίκυ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε