Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Έληξε η διαμαρτυρία των εργαζομένων του ΕΚΑΒ – Ανοιχτή η Αριστοτέλους

ΩΡΑ 10.50 ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ
ΩΡΑ 10.50 ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ

Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργεί σήμερα το ΕΚΑΒ καθώς οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας. Έλαβαν διαβεβαιώσεις από το Υπουργείο Υγείας ότι θα πληρωθούν.

Εληξε η διαμαρτυρία των εργαζομένων του ΕΚΑΒ έξω από το Υπουρείο Υγείας μετά τη συνάντηση που είχαν με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου, Νίκο Πολύζο.
Ο κύριος Πολύζος διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους ότι τα δεδουλευμένα τους θα καταβληθούν έως τις 15 Απριλίου, δηλαδή μέσα στις επόμενες 11 μέρες.
Επίσης παραδέχτηκε τις ελλείψεις σε προσωπικό και υποσχέθηκε πως θα προσληφθούν άμεσα 66 άτομα, ενώ ανακοίνωσε πως έως το τέλος του τρέχοντος έτους θα προστεθούν στο στόλο του ΕΚΑΒ 150 ασθενοφόρα.

Νωρίτερα οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν πορεία μέσω της οδού Πατησίων με ασθενοφόρα από το Πεδίον του Αρεος και κατέληξαν στο Υπουργείο Υγείας στην Αριστοτέλους.

ΩΡΑ 10.05 Η ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΗΣΙΩΝ

Όπως δήλωσε στο Νewsit o πρόεδρος των εργαζομένων ΕΚΑΒ Θεόδωρος Κωνσταντίνου “η επίσχεση εργασίας γίνεται με αίτημα να μας καταβληθούν οι υπερωρίες των τελευταίων τεσσάρων μηνών και τα εκτός έδρας του περασμένου χρόνου. Είμαστε στο πόδι όλο το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο, είμαστε οι χαμηλότερα αμοιβόμενοι στον κλάδο υγείας και δεν πάει άλλο!”.

Ακούστε τι είπε στο NewsIt ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ…

Σύμφωνα με ανακοίνωση των εργαζομένων, το υπουργείο Υγείας έχει κηρύξει ουσιαστικά στάση πληρωμών στο ΕΚΑΒ, καθώς εκκρεμεί εδώ και έναν χρόνο η καταβολή χρημάτων στους εργαζομένους, που αφορούν τις διακομιδές ασθενών, π.χ. από νοσοκομεία της Αθηνάς σε Πάτρα, Λάρισα, Γιάννενα κ.λπ.Οι διασώστες πληρώνουν από την τσέπη τους ουσιαστικά τα έξοδα μετακίνησης, που για κάθε έναν εργαζόμενο φτάνει το ποσό των 500 ευρώ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε