Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Εληξε η πολύωρη κατάληψη στην ΕΡΤ από τους συμβασιούχους – Bγήκε το δελτίο στις 20:00

Εληξε η πολύωρη κατάληψη στην ΕΡΤ από τους συμβασιούχους – Bγήκε το δελτίο στις 20:00
Εληξε λίγο μετά τις 6.30 το απόγευμα η κατάληψη στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής όπου από τις 7.30 το πρωί συμβασιούχοι των οποίων οι συμβάσεις λήγουν σήμερα είχαν καταλάβει και τις 2 εισόδους.
Τα ραδιόφωνα της ΕΡΤ μπήκαν σε κανονική ροή από τις 7, ενώ γίνεται αγώνας δρόμου για να μπορέσει να βγεί στον αέρα το δελτίο ειδήσεων των 9 από τη ΝΕΤ. Τελικά, το δελτίο ειδήσεων βγήκε στον αέρα στις 20:00 αντί με τις 21:00, όπως συνήθως.

Οι συμβασιούχοι είχαν κλείσει την είσοδο και δεν άφηναν κανέναν να μπει ή να βγει!

Νωρίτερα η διοίκηση διαμήνυσε στους καταληψίες είχε διαμηνύσει στους καταληψίες οτι αν δεν έληγε η κατάληψη τότε θα χρησιμοποιούσε κάθε νόμιμο μέσο για να ανοίξουν οι πύλες. Διαβεβαίωσε μάλιστα οτι αν λήξει η κατάληψη τότε στα δελτία ειδήσεων θα μεταδοθούν και τα αιτήματα των συμβασιούχων.
  

Σήμερα λήγουν όλες οι συμβάσεις στην κρατική τηλεόραση και ραδιοφωνία και σύμφωνα με την κυβέρνηση δεν πρόκειται να ανανεωθούν ενώ όποιες προσλήψεις γίνουν αυτές θα γίνουν μέσω ΑΣΕΠ.

 Οι συμβασιούχοι είχαν αναρτήσει πανό στο οποίο αναφέρεται: “Φτάνει πια. Κάτω τα χέρια από τα ταμεία μας. Αναγνώριση της υπηρεσίας των πρώην συμβασιούχων τώρα”.

Ακούστε τι είπε νωρίτερα στο Newsit κατά την διάρκεια της κατάληψης εκπρόσωπος των συμβασιούχων…

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε