Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Ελλάδα: “Ο πιο καλός ο μαθητής του ΔΝΤ” λένε τα ξένα ΜΜΕ

Από τους “φιλιππικούς” στους διθυράμβους πέρασε ο διεθνής Τύπος, μετά την τελευταία επίσκεψη της τρόικας στην Ελλάδα.

“Η Ελλάδα δέχεται επαίνους για τη δράση κατά του ελλείμματος” είναι ο χαρακτηριστικός τίτλος του βρετανικού Independent.

“To ΔΝΤ και η Ευρώπη είναι πολύ ικανοποιημένοι με την εντυπωσιακή συγκράτηση δαπανών της Ελλάδας” αναφέρει ο Guardian προσθέτοντας ότι η Ελλάδα εξασφαλίζει τη δεύτερη δόση.

“Δυνατή αρχή έκανε η Ελλάδα” στην εφαρμογή του προγράμματος λέει το BBC, παραθέτοντας τα λόγια του Κομισάριου Ντερόουζ, ο οποίος μίλησε για “εκπληκτική πρόοδο”.

“Άνοδο του ευρώ έφερε η θετική εκτίμηση για την Ελλάδα” αναφέρει δημοσίευμα του Γαλλικού Πρακτορείου, ενώ με τίτλο “η καλή έκθεση προόδου της Ελλάδας, η Wall Street Journal αναφέρει ότι “μέχρι εδώ όλα καλά”. “Η Ελλάδα πήρε επαινετική αναφορά από Κομισιόν – ΕΚΤ και ΔΝΤ”. “Η Ελλάδα θα τα καταφέρει αν μείνει προσηλωμένη στους στόχους” αναφέρει έτερο δημοσίευμα της εφημερίδας με τις δηλωσεις του Πάουλ Τόμσεν από το ΔΝΤ.

“Η Ελλάδα παίρνει καλό βαθμό” αναφέρει δημοσίευμα των New York Times, που φιλοξενεί δηλώσεις αναλυτών. “Τα πράγματα ηρέμησαν. Τα μαύρα σύννεφα φεύγουν” αναφέρει ο Ζαν Μισέλ Σις, οικονομολόγος από τον οίκο Standard & Poor’s.

“Έπαινοι στην Ελλάδα για τις γρήγορες μεταρρυθμίσεις” είναι ο τίτλος άρθρου των Financial Times, το οποίο αναφέρει τα μεγέθη του ελλείμματος πριν και μετά, την “ακλόνητη στάση” της κυβέρνησης απέναντι στην απεργία των μεταφορέων. Επίσης αναφέρει δήλωση εκπροσώπου της τρόικας που λέει ότι οι μισθωτοί συνεισέφεραν αρκετά και τώρα πρέπει να παταχθεί η φοροδιαφυγή.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε