Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Ελλάδα και Ισπανία οι κερδισμένες της κρίσης στην Αφρική!

Ελλάδα και Ισπανία οι κερδισμένες της κρίσης στην Αφρική!
Θα καρπωθούν τα μεγαλύτερα τουριστικά οφέλη της πολιτικής κρίσης υποστηρίζει ο δεύτερος μεγαλύτερος διοργανωτής ταξιδιών στην Ευρώπη…
Ελλάδα και Ισπανία είναι οι χώρες που θα καρπωθούν τα τουριστικά οφέλη της πολιτικής κρίσης στις χώρες της Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής (Αίγυπτος και Τυνησία), υποστηρίζει ο επικεφαλής του δεύτερου μεγαλύτερου διοργανωτή ταξιδίων στην Ευρώπη, “Thomas Cook Group Plc.”, στο πρακτορείο Bloomberg.
 
Οι χώρες της Νότιας Ευρώπης είναι “σαφώς νικητές”, στην κούρσα της προσέλκυσης μεριδίου από τις συγκεκριμένες χώρες (Αίγυπτο και Τυνησία), με τους Ελληνες ξενοδόχους να προσφέρουν σημαντικά μειωμένες τιμές στα ξενοδοχεία τους, απόρροια της οικονομικής συρρίκνωσης του περασμένου έτους. Η ίδια ωστόσο πολιτική ακολουθείται και από τους Ισπανούς επιχειρηματίες, όπως επισημαίνεται στο τηλεγράφημα.
 
Ο βρετανικός όμιλος ταξιδίων, που μεταφέρει περίπου ένα εκατομμύριο επισκέπτες στην Αίγυπτο κάθε χρόνο, ελπίζει να αντισταθμίσει τις απώλειες από την ακύρωση ταξιδιωτικών «πακέτων» στην περιοχή, με την οργάνωση ταξιδιών σε εναλλακτικούς προορισμούς , όπως στην Ελλάδα και στην Ισπανία. Η Thomas Cook έχει υπολογίσει ότι το κόστος της ακύρωσης των ταξιδίων στην Αίγυπτο και την Τυνησία μπορεί να επιφέρουν μείωση στα κέρδη της στο δεύτερο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης εως και 20 εκατ. λίρες στερλίνες (33 εκατομμύρια δολάρια).
 
Στην Ελλάδα οι επιχειρηματίες του κλάδου αναμένουν τη διεθνή τουριστική έκθεση στο Βερολίνο ΙΤΒ 2011, την επόμενη εβδομάδα προκειμένου να διαπιστώσουν από κοντά πως διαμορφώνονται οι τουριστικές ροές προς τη χώρα μας.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε