Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Ελλάδα όπως Ινδία; Ούτε στον…ύπνο μας!

Ελλάδα όπως Ινδία; Ούτε στον…ύπνο μας!

Μπορεί ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου να μη θέλει να γίνουμε Ινδία όμως μάλλον κανένας από τους συμβούλους του δεν τον ενημέρωσε πως η Ινδική οικονομία είναι από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες στον κόσμο.

Η Ινδία έχει πολύ δρόμο μπροστά της μέχρι να γίνει τόσο πλούσια όσο η Κίνα της οποίας η οικονομία είναι 4 φορές μεγαλύτερη από την Ινδική, αυτό όμως δε σημαίνει πως η Ινδία δεν αναπτύσσεται με φρενήρης ρυθμούς και το 2013 αναμένεται ότι οι αναπτυξιακοί της ρυθμοί θα ξεπεράσουν αυτούς της Κίνας. Μάλιστα, πολλοί οικονομολόγοι εκτιμούν ότι η ανάπτυξη της ινδικής οικονομίας θα είναι μεγαλύτερη από κάθε άλλη μεγάλη οικονομία για τα επόμενα 25 χρόνια. Η ραγδαία ανάπτυξης μίας χώρας των 1,2 δισεκατομμυρίων κατοίκων είναι τουλάχιστον εκπληκτική.

Αυτοκινητόδρομος στην Ινδία

Η ΜΠΑΝΓKΑΛΟΡ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ Η ΝΕΑ SILICON VALLEY
Κάπου στα μέσα της δεκαετίας του 1990 η Ινδία έθεσε τις βάσεις για τη μετάλλαξή της σε μια τεχνολογική υπερδύναμη. Η τάση αυτή ενισχύθηκε χάρη στο γρήγορο Internet. Πλέον μια αμερικανική επιχείρηση μπορούσε να έχει γραφεία στην Ινδία, αναθέτοντας στους εκεί εργαζομένους της ένα μεγάλο μέρος των δραστηριοτήτων της και εκτελώντας τις καθημερινές της συναλλαγές με αυτούς μέσω Διαδικτύου. Πολύ γρήγορα το δυτικό κεφάλαιο με βάση την Μπανγκαλόρ, την νέα Silicon Valley όπως αποκαλείται συχνά, δημιούργησε στη νοτιοδυτική Ινδία ένα παγκόσμιο κέντρο παροχής υπηρεσιών σε όλους τους τομείς. Έτσι, σήμερα η Motorola, η HP, η Cisco Systems και άλλοι γίγαντες της τεχνολογίας βασίζονται σε ομάδες Ινδών για να αναπτύξουν το λογισμικό τους και τις εκθαμβωτικές multimedia εφαρμογές στις νέες γενιές των συσκευών τους ενώ ινδικές εταιρείες που ειδικεύονται στα χρηματοοικονομικά παρέχουν υπηρεσίες σε πρωτοκλασάτα ονόματα της Wall Street.

Το χρηματιστήριο της Βομβάης

Το Κοινοβούλιο της Ινδίας

ΜΕΡΙΚΑ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΝΔΙΑ
Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη χώρα παγκοσμίως σε πληθυσμό, με 1.166.079.217 κατοίκους, και η έβδομη μεγαλύτερη σε έκταση με 3.287.590 χμ². Νόμισμά της είναι η ρουπία.
Η Ινδία σαν μια από τις πιο αναπτυσσόμενες τεχνολογικά χώρες στον κόσμο έχει σχεδιάσει και διαστημικό πρόγραμμα. Σύμφωνα με αυτό η Ινδία εκτόξευσε ένα μη επανδρωμένο σκάφος στη Σελήνη το 2008. Εκτός αυτού η πρώτη της επανδρωμένη αποστολή στο διάστημα προγραμματίζεται το 2014, ενώ για τη Σελήνη η πρώτη της επανδρωμένη αποστολή έχει προγραμματιστεί για το 2020. Αυτό το σχέδιο είναι πολύ φιλόδοξο και χρηματοδοτείται με μεγάλα ποσά αφού προβλέπεται ότι θα στοιχίσει 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Παραλία στην νότια Ινδία

Μηπως ο παραλληλισμός του πρωθυπουργού ήταν τελικά άστοχος;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τα “έψαλαν” οι βουλευτές στον πρωθυπουργό

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε