Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Ελλάς-Σερβία (τουριστική) συμμαχία

Ελλάς-Σερβία (τουριστική) συμμαχία

Η χώρα μας συνεχίζει να κατέχει τα “σκήπτρα” στις προτιμήσεις των Σέρβων τουριστών αφού ούτε η οικονομική κρίση ούτε οι απεργιακές κινητοποιήσεις τους επηρεάζουν αρνητικά.

Όπως επισημαίνεται σε σχετικό άρθρο της σερβικής εφημερίδας “Πολίτικα”, με τίτλο “Η μεγαλύτερη ζήτηση και οι χαμηλότερες τιμές για την Ελλάδα”, οι περισσότεροι Σέρβοι τουρίστες επιλέγουν ως προορισμό των διακοπών τους την Ελλάδα, όπου οι τιμές των τουριστικών υπηρεσιών είναι φτηνότερες φέτος τουλάχιστον κατά 10%.

Το άρθρο παραθέτει επίσης στοιχεία έρευνας του διαδικτυακού τόπου Putovanja info, σύμφωνα με τα οποία το 45% των επισκεπτών δήλωσε ότι θα κάνει διακοπές στην Ελλάδα. Ακολουθούν η Τουρκία, η Ισπανία και η Αίγυπτος με 10%, το Μαυροβούνιο με 5% και η Ιταλία με 3%.

Στο μεταξύ, η δημόσια τηλεόραση της Σερβίας RTS πρόβαλε την Κυριακή οδοιπορικό συνεργείου της από το Βελιγράδι έως τη Λευκάδα και την Κέρκυρα, με πληθώρα πληροφοριών για τη διαδρομή, τα αξιοθέατα, τις προσφερόμενες υπηρεσίες, αλλά και ορισμένα χρηστικά ζητήματα, όπως για παράδειγμα πού υπάρχουν σταθμοί ανεφοδιασμού καυσίμων κ.ο.κ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε