Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Έλλειμμα 25 εκατ. ευρώ στο Ωνάσειο από υπεραυξήσεις σε μισθούς και παράνομες προσλήψεις – Θα αρχίσουν οι περικοπές

Ο Υπουργός Υγείας έκανε λόγο για «παροξυσμό δαπανών» από το 2002 και εντεύθεν, επικαλούμενος το δεδομένο μισθού βοηθητικού, τεχνικού προσωπικού που ξεπερνά τα 72000 ευρώ ετησίως.

Έλλειμμα 25 εκατ. ευρώ στο “Ωνάσειο” Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, το οποίο «δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι το υπουργείο θα το καλύψει», διαπίστωσε ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, ενημερώνοντας σχετικά την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

Σε ό,τι αφορά το “Ωνάσειο”, ο κ. Λοβέρδος ανέφερε πως το έλλειμμα των 25 εκατ. ευρώ, «το υπουργείο θα το αντιμετωπίσει στα όρια των δυνατοτήτων του», αλλά δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα το καλύψει εξ ολοκλήρου, καθώς το νοσοκομείο επιχορηγείται από το Δημόσιο με 7,7 εκ. ευρώ ετησίως.

Ο Υπουργός Υγείας έκανε λόγο για «παροξυσμό δαπανών» από το 2002 και εντεύθεν, επικαλούμενος το δεδομένο «μισθού βοηθητικού, τεχνικού προσωπικού που ξεπερνά τα 72000 ευρώ ετησίως», αλλά και την αύξηση του μη ιατρικού προσωπικού κατά 30 άτομα.

Αντίστοιχα, ο απερχόμενος πρόεδρος του ΔΣ του “Ωνασείου” Πέτρος Αλιβιζάτος απέδωσε το έλλειμμα στις υποτιμολογημένες ιατρικές πράξεις, στις αμοιβές του ιατρικού και μη προσωπικού (για τους γιατρούς οι μισθοί ανέβηκαν από 10 σε 12 εκ. ευρώ και για το προσωπικό «από 14 εκ. ευρώ το 2002, φτάσαμε στα 34 εκ. ευρώ») με αυξήσεις 150% σε λιγότερο από 10 χρόνια».

«Και οι συνάδελφοί μου και οι εργαζόμενοι δεν έχουν αντιληφθεί πως οι μέρες των παχέων αγελάδων έχουν τελειώσει. Δεν γίνεται με εισόδημα μπύρας να τρώμε χαβιάρι και να πίνουμε σαμπάνια. Πρέπει να υπάρξουν περικοπές», ανέφερε ο κ. Αλιβιζάτος.

Αντίθετα, ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο “Ωνάσειο” κ. Διονυσόπουλος αντεπετέθη λέγοντας πως «είμαστε σίγουροι πως για το έλλειμμα, θα ευθύνεται …η μισθοδοσία του προσωπικού» και τόνισε πως «κανείς δεν μιλά για το πόσες προσλήψεις έχουν γίνει το τελευταίο 8μηνο – και χωρίς προκήρυξη θέσεων – και κανείς δεν εξετάζει εάν χρειάζονταν. Αν κάποιος συνάδελφος με δύο παιδιά, κάνει έως και 7 νύχτες βάρδια και σαββατοκύριακα, μπορεί να παίρνει το ποσόν αυτό που ανέφερε ο κ. υπουργός. Δεν λένε, όμως, πως ο συνάδελφος είναι εκλεγμένος συνδικαλιστής στην ΓΣΕΕ και, αν κι έχει το δικαίωμα να μην εργάζεται στο νοσοκομείο, δεν κάνει χρήση του δικαιώματος συνδικαλιστικής αδείας».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε