Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Έλληνας κρατείται όμηρος επι 10 μήνες στην Υεμένη! [vid]

Έλληνας κρατείται όμηρος επι 10 μήνες στην Υεμένη! [vid]

– Ο 56χρονος άνδρας εμφανίζεται σε βίντεο να λέει ότι έχει πέσει θύμα απαγωγής εδώ και 10 μήνες
– Η υπόθεση είναι εις γνώσιν του υπουργείου Εξωτερικών και των ελληνικών αρχών
– «Επί δέκα μήνες κανείς δεν με έχει βοηθήσει. Παρακαλώ την ελληνική κυβέρνηση να με βοηθήσει. Θέλω να επιστρέψω στην Ελλάδα», λέει ο 56χρονος έλληνας

Ένα βίντεο το οποίο έχει αναρτηθεί στο YouTube δείχνει έναν έλληνα, τον 56χρονο Ανδριανό Σεμπόγλου ο οποίος εμφανίζεται να λέει ότι είναι όμηρος εδώ και 10 μήνες στην Υεμένη!

Όπως αποκαλύπτει σήμερα η Καθημερινή, η υπόθεση απαγωγής του Έλληνα υπηκόου στην Υεμένη διερευνούν το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών αλλά και οι αστυνομικές αρχές. Ο 56χρονος ήταν ιδιοκτήτης στο παρελθόν εταιρείας με έδρα την οδό Δραγατσανίου στον Πειραιά, η οποία ειδικεύεται στις επισκευές πλοίων.

Στο βίντεο το οποίο ανέβηκε στο YouTube στις 28 Σεπτεμβρίο ο 56χρονος ζητάει βοήθεια από την ελληνική κυβέρνηση.  «Επί δέκα μήνες κανείς δεν με έχει βοηθήσει. Παρακαλώ την ελληνική κυβέρνηση να με βοηθήσει. Θέλω να επιστρέψω στην Ελλάδα», λέει στα αγγλικά.

Σύμφωνα πάντα με την Καθημερινή η απαγωγή είναι γνωστή στις ελληνικές αρχές αλλά κανείς δεν γνωρίζει τα κίνητρα και την ταυτότητα των απαγωγέων.

Μέλος της οικογένειας του κ. Σεμπογλου ανέφερε στην εφημερίδα ότι τα τελευταία δυο χρόνια εργαζόταν σε εταιρεία με έδρα το Αντεν της Υεμένης, καθώς και ότι τα ίχνη του χάθηκαν τον Δεκέμβριο του 2015, λίγο πριν αναχωρήσει από το Αντεν με προορισμό την Αθήνα για οικογενειακό λόγο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι λύτρα έχουν ζητηθεί από τους εργοδότες του, καθώς και ότι το διάστημα της απαγωγής του, ο 56χρονος έχει επικοινωνήσει δύο φορές τηλεφωνικά με συγγενικά του πρόσωπα απευθύνοντας έκκληση για βοήθεια.

 πηγη: kathimerini.gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε