Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Έλληνας πολίτης κρατείται επί 30 ημέρες αλυσοδεμένος και γυμνός σε φυλακή της Σαουδικής Αραβίας δίχως να έχει δικαστεί!

Τι λέει στο Νewsit η οικογένειά του. Εφερε το θέμα στη Βουλη με ερώτηση ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Από τη Δευτέρα 7 Μαρτίου κρατείται στις φυλακές Briman της Jeddah στη Σαουδική Αραβία ο Έλληνας πολίτης Μανώλης Κάκαρης, δίχως να υπάρχει αιτιολογημένη δικαστική απόφαση η οποία να αναφέρει το λογο για τον οποίο κρατείται. Ο ίδιος βρίσκεται απλά σε εκκρεμοδικία με Σαουδάραβα πρώην υπάλληλό του για αστική του υπόθεση.

Όπως καταγγέλει στο Νewsit o γαμπρός του φυλακισμένου, Δημήτρης Τσιτσίρης ” κρατείται σε φυλακή υψίστης ασφαλείας δίχως να έχει γίνει δίκη. Είναι αλυσοδομένος σε χέρια και πόδια, γυμνός και κουρεμένος και πάσχει από καρδιά. Μέχρι σήμερα απο τις 7 Μαρτίου δεν τον είχε επισκεφθεί καν ο πρόξενος. Σήμερα πήγε ο πρόξενος μετά από τόσε ημέρες και του πήγαν φάρμακα μετά από εκκλήσεις δικές μας. Και μάλιστα επειδή έχουν πληγιάσει τα χέρια του και τα πόδια του απο τις αλυσίδες, σήμερα του καθάρισαν τις πληγές. Απευθύνω έκκληση μέσω του Newsit στους υπουργούς Δικαιοσύνης και Εσωτερικών να παρέμβουν και να λυθεί το πρόβλημα”.

Ακούστε τι είπε στο Νewsit o γαμπρός του φυλακισμένου, Δημήτρης Τσιτσίρης:

Το θέμα έφερε στη Βουλή με ερώτηση του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης ο οποίος δήλωσε στο Νewsit ” η υπόθεση του Κάκαρη είναι μια πολύ μεγάλη ανθρώπινη τραγωδία που έπρεπε να ευασθητοποιήσει την ελληνική κυβέρνηση και την κοινή γνώμη καθώς κρατείται κάτω από απάνθρωπες συνθήκες δίχως να υπάρχουν οι νομιμές προϋποθέσεις για την κράτησή του. Διατρέχει πολύ μεγάλους κινδύνους η σωματική και ψυχική του υγεία. Εφερα το θέμα στη Βουλή και ζητάω να ενεργοποιηθεί η κυβέρνηση όπως έχει καθήκον η πολιτεία προς τους Έλληνες πολίτες. Αυτή την ώρα εάν ευαισθητοποιηθεί η κυβέρνηση ελπίζουμε ότι θα υπάρξει θετική εξελιξη για τον Μανώλη Κάκαρη”.

Ακούστε τι είπε στο Νewsit o βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Λαφαζάνης:

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε