Τρίτη, 16 Απρ.
19oC Αθήνα

Έλληνες μαθητές «εγκλωβισμένοι» στο εξωτερικό

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Μαθητές από ελληνικά σχολεία που βρίσκονταν σε εκδρομές στο εξωτερικό, έχουν αποκλειστεί λόγω του μπαράζ ματαιώσεων πτήσεων που προκάλεσε η ηφαιστειακή τέφρα.

Το υπουργείο Παιδείας βρίσκεται σε διαρκή επαφή με το υπουργείο Εξωτερικών για το θέμα της επιστροφής των μαθητών και με στόχο να αποσταλεί οδηγία στις ελληνικές πρεσβείες και τα προξενεία για να υπάρξει μέριμνα για τους Έλληνες μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Σε όλες τις περιπτώσεις – εκτός από δύο – έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες από τους συνοδούς καθηγητές και τα ταξιδιωτικά πρακτορεία, προκειμένου η επιστροφή να γίνει, είτε οδικώς, είτε ακτοπλοϊκώς μέσω Ιταλίας.

Στο Βερολίνο θα διανυκτερεύσουν την Τρίτη 17 σπουδαστές από τη Σιβιτανίδειο Σχολή, καθώς δεν κατέστη δυνατόν να αναχωρήσουν σήμερα αεροπορικώς για Αθήνα. Εάν δεν αποκατασταθεί άμεσα το πρόβλημα στις αεροπορικές συγκοινωνίες αναμένεται να επιστρέψουν οδικώς. Στο Ελσίνκι βρίσκονται επίσης, 3 εκπαιδευτικοί και 2 μαθητές από το 33ο γυμνάσιο Αθηνών, των οποίων η πτήση ματαιώθηκε και βρίσκονται σε λίστα αναμονής.

Η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου σε δηλώσεις τόνισε: «Οι μαθητές μας γυρίζουν ομαλά με πούλμαν, έχουμε συνομιλήσει με όλες τις πρεσβείες και ήδη έχει δρομολογηθεί η επιστροφή τους. Δεν υπάρχει κίνδυνος, ενώ σε κάθε περίπτωση βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή και συνεργασία και με το υπουργείο Εξωτερικών, για οτιδήποτε μπορεί να συμβεί, για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε