Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Έλληνες συνελήφθησαν στο Μιλάνο για γκράφιτι στο Μετρό

Έλληνες συνελήφθησαν στο Μιλάνο για γκράφιτι στο Μετρό

Τέσσερις Έλληνες από 22 έως 25 χρόνων, των οποίων τα ονόματα δεν ανακοινώθηκαν, συνελήφθησαν στο Μιλάνο την ώρα που σχεδίαζαν «γκράφιτι» στα βαγόνια του μετρό της πόλης.

Οι τέσσερις «writers» (όπως ονομάζονται συνήθως όσοι συνηθίζουν να «ζωγραφίζουν» με σπρέϊ σε τρένα, μετρό, τοίχους κλπ) συνελήφθησαν επαυτοφώρω από τους καραμπινιέρους, οι οποίοι κινητοποιήθηκαν ύστερα από κλήση που δέχθηκαν από τους υπάλλήλους της εταιρίας ιδιωτικής φύλαξης του μετρό. 

Οι νεαροί είχαν μαζί τους δύο ψηφιακές κάμερες και μια φωτογραφική μηχανή, με τις οποίες απαθανάτιζαν τη δράση τους. Σύμφωνα με τις ιταλικές Αρχές, οι Έλληνες φανατικοί των «γκράφιτι», ζωγράφισαν τουλάχιστον τρια βαγόνια, χρησιμοποιώντας 54 μπουκαλάκια σπρέϊ. 

Οι δύο, 24 χρόνων, ο 22χρονος και ο 25χρονος κατηγορούνται κατ΄αρχήν για πρόκληση ζημίας, αλλά όπως προβλέπει και το σχετικό πρόστιμο του δήμου Μιλάνου γι αυτές τις περιπτώσεις, θα πρέπει, εκτός των άλλων, να καταβάλουν και 500 ευρώ έκαστος.

Σύμφωνα με τα ιταλικά Μέσα Ενημέρωσης, οι τέσσερις συλληφθέντες σκόπευαν να επιστρέψουν την ίδια μέρα στην Ελλάδα και να «ανεβάσουν» στο You Tube, τις εικόνες που τράβηξαν στο εσωτερικό του σταθμού Ματσιακίνι του Μιλάνου. 

«Ο δήμος της ιταλικής συμπρωτεύουσας -σημειώνει η δημόσια τηλεόραση RAI- τα τελευταία τρία χρόνια έχει δαπανήσει 26 εκ. ευρώ στην επιχείρηση καθαρισμού της πόλης από τα γράφιτι και είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος στο όλο θέμα».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε