Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Έλληνες ζουν από τα πεταμένα προϊόντα της λαϊκής – Αποκαλυπτικό βίντεο

Το αποκλειστικό βίντεο του NewsIt προκαλεί θλίψη και ντροπή για όλους όσους έχουν φέρει αυτούς τους ανθρώπους σε τέτοια άθλια κατάσταση.

Τα Xριστούγεννα φέτος βρήκαν κάποιους συμπολίτες μας σε δεινή οικονομική κατάσταση στα όρια της εξαθλίωσης. Πρόκειται για απλούς ανθρώπους, άνεργους, συνταξιούχους ακόμα και εργαζόμενους, που εξαιτίας της κρίσης, δεν έχουν ούτε τα απαραίτητα για να επιβιώσουν.

Μέχρι πριν από λίγο καιρό η εικόνα της φτώχειας στην Αθήνα και των απόρων μεταναστών που κοιμούνται στα παγκάκια και έτρωγαν στα συσσίτια των δήμων ήταν καθημερινή και σοκαριστική.

Σήμερα, ωστόσο, το φαινόμενο έχει επεκταθεί και πίσω από τις κλειστές πόρτες διαμερισμάτων που ανήκουν σε «ανθρώπους της διπλανής πόρτας». Όταν κάναμε το ρεπορτάζ του NewsIt δεν χρειάστηκε να περιμένουμε πολύ ώρα στη λαική αγορά της Κυψέλης. Η ώρα είχε πάει 15:00 και οι έμποροι είχαν ξεκινήσει να ξεδιαλέγουν τα καλά προιόντα τους πετώντας τα σάπια σε κούτες.

Δείτε το σοκαριστικό βίντεο


Λίγη ώρα μετά δειλά δειλά εμφανίστηκαν άνθρωποι που με το κεφάλι σκυμένο, έψαχναν τα καφάσια με τα εναπομείναντα φρούτα και λαχανικά

Τα σάπια φρούτα και λαχανικά που πετιούνται μαζεύονται αμέσως στο μικρό χρονικό διάστημα που μεσολαβεί από την ώρα που φεύγουν οι έμποροι μέχρι τη στιγμή που φτάνουν τα συνεργεία των δήμων για να καθαρίσουν.

Πριν από δύο-τρία χρόνια μόνο οι αλλοδαποί έψαχναν σε αυτούς τους κάδους. Τώρα πια έρχονται και Ελληνες, αξιοπρεπείς άνθρωποι από τις γύρω γειτονιές, το φαινόμενο το βλέπουμε όλο και πιο συχνά, λένε οι έμποροι.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε