Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Λιακάδα 24 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ελληνική φρεγάτα αποχώρησε από νατοΐκή άσκηση λόγω τουρκικών παραβιάσεων.

Ελληνική φρεγάτα αποχώρησε από νατοΐκή άσκηση λόγω τουρκικών παραβιάσεων.
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 08.11.2010 | 07:39
Πρώτη δημοσίευση: 07.11.2010 | 22:39

Τα τουρκικά μαχητικά παραβίαζαν το ελληνικό FIR με αποτέλεσμα την σφοδρή αντίδραση από ελληνικής πλευράς.

 H ελληνική φρεγάτα "Θεμιστοκλής", που ανήκει στη μόνιμη ναυτική νατοϊκή δύναμη στη Μεσόγειο, δύναμη που με τη σειρά της συμμετέχει στην εν εξελίξει τουρκική άσκηση “MAVI BALINA” (ΜΠΛΕ ΦΑΛΑΙΝΑ) αποχώρησε το Σαββατοκύριακο από δύο φάσεις της συγκεκριμένης άσκησης, εξαιτίας της στάσης της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της “MAVI BALINA” (ΜΠΛΕ ΦΑΛΑΙΝΑ),κατά τη διάρκεια άσκησης αεροναυτικής συνεργασίας το Σάββατο, δέκα τουρκικά αεροσκάφη που συμμετέχουν στην άσκηση εισήλθαν στο FIR Αθηνών, χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσεως (καταγράφηκαν επτά παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών, που εξελίχθηκαν σε έξι παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου ανατολικά της Ρόδου. Δύο από τα τουρκικά αεροσκάφη ήταν οπλισμένα.

Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε και την Κυριακή. Στη διάρκεια άσκησης ναυτικής συνεργασίας σήμερα, έξι τουρκικά αεροσκάφη εισήλθαν στο FIR Αθηνών, χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσεως, καταγράφηκαν τέσσερις παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας (στο FIR Αθηνών), που εξελίχθηκαν σε τέσσερις παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου, ανατολικά της Ρόδου. Δύο από τα τουρκικά αεροσκάφη ήταν οπλισμένα.

Και στις δύο περιπτώσεις δόθηκε εντολή αποχώρησης της ελληνικής φρεγάτας από τις συγκεκριμένες φάσεις της τουρκικής άσκησης, ενημερώνοντας παράλληλα τις νατοϊκές αρχές για τα αίτια της αποχώρησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τη διεξαγωγή της ελληντουρκικής άσκησης είχε ζητηθεί δέσμευση περιοχών εντός του FIR Αθηνών, οι οποίες εγκρίθηκαν από την ΥΠΑ. Ολα τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook