Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

“Εμένα ρωτάτε;” – Η απάντηση Φλαμπουράρη για τους 2.500 πρόσφυγες του “Ελευθέριος Βενιζέλος”

“Εμένα ρωτάτε;” – Η απάντηση Φλαμπουράρη για τους 2.500 πρόσφυγες του “Ελευθέριος Βενιζέλος”

– Ερώτηση του newsIT στον υπουργό Επικρατείας, για το τι θα γίνει με τους 2.500 πρόσφυγες από τη Συρία που φτάνουν το πρωί της Πέμπτης στο λιμάνι του Πειραιά
– “Δεν υπάρχει πρόβλεψη” προσθέτει ο Αλέκος Φλαμπουράρης συμπληρώνοντας πως κάποιοι μπορεί να μείνουν… σε ξενοδοχείο!
– “Υπάρχουν ακόμη περίπου 600 θέσεις στον Ελαιώνα για όσους θέλουν να έρθουν”
– Αλαλούμε με το πλοίο “Ελευθέριος Βενιζέλος” που τελικά φτάνει Πειραιά αντί για τη Θεσσαλονίκη

Μετά από μία αιφνιδιαστική αλλαγή, το πλοίο “Ελευθέριος Βενιζέλος” θα “δέσει” τελικά στο λιμάνι του Πειραιά το πρωί της Πέμπτης, αντί για αυτό της Θεσσαλονίκης, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί.

Οι λόγοι για την… αλλαγή πλεύσης δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστοί, ωστόσο ένα ακόμη σημαντικό ερώτημα είναι το που τελικά θα πάνε οι 2.500 πρόσφυγες από την Συρία όταν φτάσουν στην Αθήνα.

Ένα ερώτημα για το οποίο ο υπουργός Επικρατείας δεν έχει την απάντηση!

Ο Αλέκος Φλαμπουράρης βρέθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στον Ελαιώνα, όπου ήδη φιλοξενούνται αρκετοί από τους πρόσφυγες που μέχρι πρότινος βρίσκονταν στο Πεδίον του Άρεως.

“Σε μία πόλη των 5 εκατομμυρίων κατοίκων…”

Ο Αλέκος Φλαμπουράρης απαντά στην κάμερα του newsIT για το τι μέλλει γενέσθαι σχετικά με την τύχη των 2.500 προσφύγων που καταφθάνουν στην πρωτεύουσα.

Εμένα ρωτάτε; Εγώ θεωρώ ότι μπορούν μέσα σε μία πολιτεία 5 εκατομμυρίων ανθρώπων που είναι η Αττική, να βρουν τον τρόπο“.

Υπάρχει πρόβλεψη για αυτούς τους ανθρώπους;” είναι η επόμενη ερώτηση του newsIT, με τον υπουργό Επικρατείας να απαντά: “Όχι δεν υπάρχει. Η πρόβλεψη είναι πως όσοι θέλουν να έρθουν εδώ, έχουμε πάνω από 600 θέσεις ακόμα. Άλλοι θα έχουν την οικονομική δυνατότητα να πάνε σε ξενοδοχείο, άλλοι θα τραβήξουν τον δρόμο τους“.

Το μπέρδεμα με το “Ελευθέριος Βενιζέλος”

Το πλοίο θα μεταφέρει αύριο στον Πειραιά με ώρα άφιξης τις 8:45 π.μ. περίπου 2.500 πρόσφυγες. Σύμφωνα με στελέχη της πλοιοκτήτριας εταιρείας, η ναύλωση του πλοίου έχει γίνει από τα υπουργεία που εμπλέκονται στη διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος, και περιλαμβάνει μόνο τη φιλοξενία των προσφύγων επί του πλοίου στο λιμάνι της Κω, με σίτιση και ύπνο – αλλά όχι και τη μεταφορά τους:

Οι μετανάστες για να ταξιδέψουν από την Κω, ή από οποιοδήποτε άλλο νησί στο οποίο βρίσκονται, πληρώνουν κανονικά το ακτοπλοϊκό εισιτήριο.

Μέχρι στιγμής από τα εμπλεκόμενα υπουργεία, δεν έχουν γίνει γνωστοί οι λόγοι για τους οποίους δόθηκε εντολή στο πλοίο να αλλάξει προορισμό. Το «Ελευθέριος Βενιζέλος» αναχώρησε στις 7:50 το πρωί από το λιμάνι της Κω με 1.700 πρόσφυγες από τη Συρία, ενώ προσέγγισε κατά τον πλου του την Κάλυμνο και τη Λέρο, από όπου παρέλαβε και από εκεί πρόσφυγες.

Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα, εάν το «Ελευθέριος Βενιζέλος» από τον Πειραιά θα ακολουθήσει εκ νέου κάποιο νέο δρομολόγιο, ή αν θα προσεγγίσει εκ νέου το λιμάνι της Κω.

Ρεπορτάζ: Κώστας Στάμου
Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε