Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Λίγα Σύννεφα 20 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

“Έμφραγμα” σε φοροφυγά καρδιοχειρουργό από το ιλιγγιώδες πρόστιμο της εφορίας!

“Έμφραγμα” σε φοροφυγά καρδιοχειρουργό από το ιλιγγιώδες πρόστιμο της εφορίας!
FOTOLIA
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 25.03.2011 | 14:32
Πρώτη δημοσίευση: 25.03.2011 | 12:55

- Θα πρέπει να πληρώσει 3,7 εκατομμύρια ευρώ
- 1,5 εκατομμύριο πρόστιμο σε οδοντίατρο του Κολωνακίου
- Άλλοι 200 γιατροί “ετοιμάζονται” να πάρουν την... “λυπητερή”
- Εξορμούν το Σαββατοκύριακο στις θάλασσες για ελέγχους στα σκάφη αναψυχής
 

Έπεσαν οι πρώτες «καμπάνες» του ΣΔΟΕ σε γιατρούς που εντοπίσθηκαν να φοροδιαφεύγουν. Η αρμόδια διεύθυνση του ελεγκτικού μηχανισμού του υπουργείου Οικονομικών επέβαλε τα πρώτα πρόστιμα.
 
Συγκεκριμένα, επέβαλε πρόστιμο 1,5 εκατ. ευρώ σε οδοντίατρο από το Κολωνάκι, ο οποίος δήλωνε φορολογητέο εισόδημα μόλις 25.000 ευρώ παρακαλώ ενώ στον τραπεζικό του λογαριασμό βρέθηκαν 2 εκατ. ευρώ.
 
Πολύ πιο ακριβά όμως θα την πληρώσει ένας καρδιοχειρουργός που θα πρέπει να πληρώσει πρόστιμο 3,7 εκατομμύρια ευρώ. Ο συγκεκριμένος γιατρός δήλωνε ετήσιο εισόδημα μόλις 35,000 ευρώ ενώ στον τραπεζικό του λογαριασμό βρέθηκαν 5 εκατομμύρια ευρώ!
 
Τα σημειώματα του ΣΔΟΕ έχουν αποσταλεί και στους δύο γιατρούς, οι οποίοι και κλήθηκαν να διεκπεραιώσουν τις υποθέσεις τους.
 
Την ίδια ώρα, όπως αποκάλυψε στη εφημερίδα το “Βήμα” προϊστάμενος της ελεγκτικής υπηρεσίας, στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ βρίσκονται περί τους 200 γιατρούς (όλων των ειδικοτήτων) και στις προσεχείς ημέρες θα κοινοποιηθούν και τα πρόστιμα που τους έχουν επιβληθεί.
 
Πολλοί γιατροί που τα περιουσιακά τους στοιχεία ελέγχονται προέρχονται από το Δημόσιο. Βρέθηκαν συγκεκριμένα γιατροί με τραπεζικούς λογαριασμούς 10 και πλέον εκατ. ευρώ, που δεν δικαιολογούνται από τις φορολογικές τους δηλώσεις.
 
Έσοδα από πρόστιμα άρχισαν να εισρέουν στα κρατικά ταμεία και από τα σκάφη αναψυχής. Έως τώρα το ΣΔΟΕ έχει δεσμεύσει 400 σκάφη (ορισμένα από αυτά είναι πολυτελέστατα και πανάκριβα) που οι ιδιοκτήτες τους τα είχαν μετατρέψει σε επαγγελματικά (για να γλιτώνουν φόρους). Όλοι αυτοί ειδοποιήθηκαν με ειδικά σημειώματα να πληρώσουν, μετατρέποντας τα σκάφη τους από επαγγελματικά σε ιδιωτικά (αναψυχής).
 
Μέχρι τώρα πάνω από 45 έχουν συμμορφωθεί και συνολικά πλήρωσαν περί 20 εκατ. ευρώ (σε μετρητά) για να γίνουν νόμιμοι. Οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ αρχίζουν από αυτό το Σαββατοκύριακο (που βοηθά και ο καιρός) τις εξορμήσεις σε μαρίνες, αλλά και στον Σαρωνικό για φορολογικό έλεγχο στα σκάφη αναψυχής.
 
    Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1.  Καιρός: Βοριάδες και βροχές Καιρός: Βοριάδες και βροχές
  2. Καιρός: Η πρόγνωση την Πέμπτη Καιρός: Η πρόγνωση την Πέμπτη
  3. Καιρός: Προβλέψεις για μετεωρολογική βόμβα! Καιρός: Προβλέψεις για μετεωρολογική βόμβα!
  4. Καιρός: Έρχεται σκόνη από την Αφρική Καιρός: Έρχεται σκόνη από την Αφρική
  5. Καιρός: Αλλαγή σκηνικού με βροχές και καταιγίδες Καιρός: Αλλαγή σκηνικού με βροχές και καταιγίδες
  6. Καιρός: Ανοιξιάτικη Τετάρτη - Ήλιος με δόντια και σκόνη Καιρός: Ανοιξιάτικη Τετάρτη - Ήλιος με δόντια και σκόνη
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook