Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

“Εμπάργκο” στο κρουαζιερόπλοιο Cristal υπό ελληνική σημαία

Σύμφωνα με πληροφορίες η εταιρεία Louis Cruises αναμένεται να ακυρώσει την κρουαζιέρα που θα ξεκινούσε την Παρασκευή 15 Απριλίου από τον Πειραιά με 1.000 επιβάτες κυρίως Αμερικανούς.

Πρόβλημα προκύπτει με το υπό ελληνική σημαία κρουαζιερόπλοιο Cristal καθώς σύμφωνα με πληροφορίες το ΝΑΤ δεν δέχεται να παρατείνει την ελευθεροπλοϊα του αν η εταιρεία Louis Cruises δεν καταβάλλει εγγυητικές επιστολές ύψους 2.575.000 δολαρίων που αφορούν τις ασφαλιστικές εισφορές ναυτικών κατά τα παρελθόντα έτη και σήμερα.

Ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας κ.Γιάννης Διαμαντίδης έχει ζητήσει τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του κράτους, σχετικά με τη δικαστική διένεξη μεταξύ της «Louis Hellenic Cruises» και του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου, για το θέμα των ασφαλιστικών εισφορών που διεκδικεί η διοίκηση του ΝΑΤ από την εταιρεία κυπριακών συμφερόντων.

Το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο δεν αναγνωρίζει το νόμο 3409/2005 (επί υπουργίας Κεφαλογιάννη), για επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών και αναφέρει ότι η εταιρεία είναι υποχρεωμένη να καταβάλλει τις ασφαλιστικές εισφορές των ναυτικών, με αποτέλεσμα το ΝΑΤ να ζητεί αυτή τη στιγμή από τον όμιλο κυπριακών συμφερόντων, 15 εκατ. ευρώ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε