Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Εμπρηστικές επιθέσεις «τιμή» στον Λάμπρο Φούντα

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

– Οι «Περιπολίες Επαναστατικής Μνήμης» πίσω από τις εμπρηστικές επιθέσεις στην Αττική
– Πορεία στο σημείο όπου σκοτώθηκε ο Φούντας το μεσημέρι του Σαββάτου.

Την ευθύνη των εμπρηστικών επιθέσεων που εκδηλώθηκαν το τελευταίο διήμερο στην Αττική με στόχο το παράρτημα του υπουργείου Πολιτισμού, δύο διπλωματικά οχήματα, ένα υπηρεσιακό όχημα του ΟΤΕ και την αντιπροσωπεία της FORD ανέλαβε η οργάνωση «Περιπολίες Επαναστατικής Μνήμης», κάνοντας στην προκήρυξή της αναφορές στον Λάμπρο Φούντα, που πριν από μερικές ημέρες έπεσε νεκρός σε συμπλοκή με αστυνομικούς στη Δάφνη. 

Σε διαδικτυακή προκήρυξή της, η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση κάνει λόγο για «τιμή στον Λάμπρο Φούντα», ζητά την ελευθέρωση των φυλακισμένων για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και εκφράζει αλληλεγγύη στους πολιτικούς κρατούμενους. 

«Τώρα που το φαινόμενο της καπιταλιστικής τους κρίσης κλονίζει όλο και περισσότερο την ομαλότητα και την κοινωνική ειρήνη. Άλλο τόσο επιταχύνονται και ισχυροποιούνται, όλοι εκείνοι οι μηχανισμοί που θεωρητικά και στρατιωτικά θα στοχεύσουν στα κομμάτια εκείνα που οικειοποιούνται την άρνηση. Στο προσκήνιο βρίσκονται πάντα και τα Μ.Μ.Ε που άλλωστε σαν επικοινωνιακές συνιστώσες της ίδιας συστημικής βαρβαρότητας, κιτρινίζουν και στοχοποιούν αγωνιστές, αλλοτριώνουν διαρκώς την ταξική συνείδηση, στρώνουν διαρκώς το χαλί στην καταστολή. 

Το νέο δόγμα της όξυνσης του υπουργού Προ. Πο. έχει δείξει αρκετές πτυχές του. Μία από αυτές είναι να επικηρύσσει ανθρώπους, λες και είμαστε στην άγρια δύση για 600.000. Ενώ παράλληλα να φαντάζει λογικό να βαφτίζονται γιάφκες οι κατοικίες συντρόφων. Στη συνέχεια να εκδίδουν δεκάδες εντάλματα σύλληψης για τρομοκρατία με μοναδικά στοιχεία τις διαπροσωπικές-φιλικές σχέσεις ή αποτυπώματα σε βιβλία , κηροπήγια και άλλα τραγελαφικά. Τέλος να κρατούν μέχρι σήμερα προφυλακισμένους 3 συντρόφους με το σαθρό αυτό κατηγορητήριο» περιγράφεται σε ένα μεγάλο κομμάτι της προκήρυξης. 

Στον επίλογο γίνεται αναφορά στον 35χρονο βιολόγο που έπεσε νεκρός στην συμπλοκή με αστυνομικούς στη Δάφνη. «Για όλους όσους μοιράστηκαν μαζί μας τα σκοτεινά σοκάκια και τους λαμπερούς φλεγόμενους δρόμους. Για εκείνους που η πένα διαδεχόταν τον εμπρησμό και το περίστροφο τους αγώνες δίπλα σε συντρόφους. Για τους σπάνιους που μας μάθανε τι σημαίνει να είσαι περήφανος μέχρι και την πτώση τους. Για τον ΛΑΜΠΡΟ που περήφανος δόθηκε στην μάχη για αξιοπρέπεια, χωρίς αναστολές, χωρίς εκπτώσεις στα πιστεύω του. Για όλους αυτούς που θα συνεχίσουν όσα δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει ο σύντροφος επαναστάτης ΛΑΜΠΡΟΣ». 

Στο Σάββατο, στις 12 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί πορεία στο σημείο όπου έπεσε νεκρός ο Λάμπρος Φούντας. Οι συγκεντρωμένοι θα ξεκινήσουν από το Μετρό του Αγίου Ιωάννη και μέσω της λεωφόρου Βουλιαγμένης θα φτάσουν στη Δάφνη, στο σημείο της συμπλοκής.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε