Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Εν μέσω καύσωνα το τελευταίο κύμα φυγής

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

– Την ώρα που ο υδράργυρος «χτυπάει»… 40αρια, οι τελευταίοι εκδρομείς του Αυγούστου εγκαταλείπουν τα αστικά κέντρα
– Κορυφώνεται το Σαββατοκύριακο η μεγάλη έξοδος
– Επί ποδός Τροχαία και λιμενικό, πληρότητα στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια

Η πληρότητα στα πλοία αγγίζει το 100%. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκονται η Τήνος και η Πάρος, ενώ μεγάλη είναι η κίνηση και προς τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Το Λιμεναρχείο Πειραιά έχει λάβει έκτακτα μέτρα για τη διακίνηση των επιβατών, ενώ συστήνεται προς τους ταξιδιώτες να προσέρχονται εγκαίρως στους χώρους των λιμανιών, για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αξιωματικών του Λιμενικού, οι αναχωρήσεις αναμένεται το τριήμερο να ξεπεράσουν κατά πολύ τις 95.000, αριθμός που σημειώθηκε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

Το Σάββατο, από το λιμάνι του Πειραιά θα αποπλεύσουν 29 πλοία, ενώ από τη Ραφήνα 19.

Από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» έχουν προγραμματιστεί να αναχωρήσουν 497 πτήσεις και τριάντα “τσάρτερ”, την Κυριακή 522 πτήσεις και δέκα “τσάρτερ” και τη Δευτέρα 532 πτήσεις και 40 “τσάρτερ”.

Το Ηράκλειο Κρήτης, η Θεσσαλονίκη, η Σαντορίνη και η Ρόδος είναι οι δημοφιλέστεροι προορισμοί του εσωτερικού, ενώ τη «μερίδα του λέοντος», στις πτήσεις του εξωτερικού κατέχουν το Παρίσι, η Ρώμη, η Μαδρίτη, η Βαρκελώνη και η νότια Γαλλία.

Με επιπλέον δρομολόγια θα αντιμετωπίσουν την υψηλή ζήτηση τα ΚΤΕΛ, καθώς τα προγραμματισμένα δρομολόγια θα ενισχυθούν με έκτακτα τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή, εφόσον χρειαστεί.

Αντίθετα, δεν φαίνεται να αντιμετωπίσουν ιδιαίτερο πρόβλημα όσοι επιλέξουν να μετακινηθούν με τον σιδηρόδρομο, αφού η πληρότητα στα τρένα δεν ξεπερνά το 60-70%.

Στο μεταξύ, ομαλά διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στα εθνικά οδικά δίκτυα.

Όσον αφορά στα μέτρα στις εθνικές οδούς,  ήδη από τις 4 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ απαγορεύεται η κίνηση των βαρέων οχημάτων στο ρεύμα εξόδου από το λεκανοπέδιο, ενώ την Κυριακή η απαγόρευση θα ισχύει για το ρεύμα εισόδου από 4 το απόγευμα έως 11 το βράδυ, καθώς εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει η επιστροφή των πρώτων αδειούχων του Αυγούστου, η οποία αναμένεται να κορυφωθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου το Τμήμα Συντονισμού και Ελέγχου Οδικού Δικτύου της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής εφαρμόζει έκτακτα μέτρα για την ασφαλή μετακίνηση των εκδρομέων του Δεκαπενταύγουστου, με επιτήρηση από αέρος με ελικόπτερο.

Διαβάστε επίσης
Τριήμερο καύσωνα – 40 βαθμούς κατά τόπους η θερμοκρασία
Ολες οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για το τριήμερο
Τα δρομολόγια των Μέσων Μεταφοράς το τριήμερο

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε