Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

“Ένα δισ. το όφελος των ταμείων από τα φάρμακα”

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Καμπανάκι στις φαρμακευτικές εταιρείες και στις ιδιωτικές κλινικές που…

δεν τηρούν τους κανόνες που θεσπίζονται για τα φάρμακα χτυπά η υπουργός Υγείας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, προειδοποιώντας ότι οι… παραβάτες θα τιμωρούνται.

 

Σε συνέντευξή της στα “Νέα”, η υπουργός Υγείας τονίζει ότι τα ασφαλιστικά ταμεία φέτος έχουν όφελος 1 δισ. ευρώ από την ανακοστολόγηση των φαρμάκων, τη λίστα και την ηλεκτρονική συνταγογράφηση.

 

Ωστόσο, υπογραμμίζει πως “εάν μια φαρμακευτική εταιρεία δεν πληρώνει την επιστροφή που της αναλογεί, το αντίστοιχο φάρμακο θα φύγει από τη λίστα και δεν θα συνταγογραφείται από τα ασφαλιστικά ταμεία. Εάν μια ιδιωιτική κλινική δεν είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της για τη λειτουργία φαρμακείου, θα αναστέλλεται η σύμβασή της με τα ασφαλιστικά ταμεία”.

 

Προσθέτει, μάλιστα, πως το υπουργείο θέτει αυστηρούς κανόνες και εντατικοποιεί τους ελέγχους στις προμήθειες και στα φάρμακα, “ώστε να σταματήσει επιτέλους η σπατάλη και η κερδοσκοπία εις βάρος του ΕΣΥ και των Ταμείων”.

 

Η κ.Ξενογιαννακοπούλου αναφέρει, επίσης, ότι δίνεται μάχη για την καταπολέμηση της κατάστασης με τα «φακελάκια», αναφέροντας και το παράδειγμα των δύο γιατρών του Θριασίου που συνελήφθησαν για χρηματισμό. Τονίζει ότι χρειάζονται ελεγκτικοί μηχανισμοί, σύγχρονη διοίκηση των νοσοκομείων αλλά και αναγκαία συμβολή των ίδιων των πολιτών για την αντιμετώπιση του φαινομένου. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε