Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Ένα εκατομμύριο κενές θέσεις εργασίας στη Γερμανία!

Τα στοιχεία δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, την ίδια στιγμή που η ανεργία των νέων στην Ελλάδα αγγίζει το 50%.

Πιο αναλυτικά: στη Γερμανία, το τέταρτο τρίμηνο, 1,13 εκατομμύριο θέσεις εργασίας παρέμεναν κενές, 962.000 στη δυτική και 169.000 στην ανατολική Γερμανία, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ινστιτούτου Έρευνας για την Απασχόληση (IAB).

Η αγορά εργασίας διψάει για μηχανικούς, προγραμματιστές ηλεκτρονικών υπολογιστών και εξειδικευμένους τεχνικούς και οι ανειδίκευτοι άνεργοι δεν έχουν διέξοδο.

Ο αριθμός αυτός, περιλαμβάνει τις θέσεις που είναι κενές αυτή τη στιγμή και αυτές που θα είναι αργότερα.

Είναι σαφώς μεγαλύτερος από τον αριθμό που είχε ανακοινώσει η ίδια η Υπηρεσία για την Απασχόληση (452.000 στα τέλη Ιανουαρίου), η οποία δεν υπολογίζει παρά μόνο τις θέσεις εργασίας που δηλώνονται κενές στην ίδια.

Και δείχνει για ακόμα μια φορά την πολύ καλή υγεία της γερμανικής αγοράς εργασίας, αλλά και μια έλλειψη εργατικού δυναμικού που επιδεινώνεται από τρίμηνο σε τρίμηνο.

Το ποσοστό της ανεργίας ήταν 7,3% τον Ιανουάριο στη Γερμανία. Μειώθηκε σημαντικά τα δύο τελευταία χρόνια και η αντιστοίχηση των απεργών με τις κενές θέσεις εργασίας είναι όλο και δυσκολότερο να γίνει.

Η απάντηση σε όλα τα εντυπωσιακά αυτά στοιχεία έρχεται από έναν ευρωπαίο ο οποίος είχε θεσμικό ρόλο στην ενωμένη Ευρώπη.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του σε γερμανικό ραδιόφωνο, ο Γκίντερ Φερχόιγκεν, πρώην αντιπρόεδρος της Ε.Ε σχετικά με την ανεργία στην Ελλάδα καταγγέλει «Βλέπουμε ήδη τα αποτελέσματα. Πρέπει να δούμε καθαρά την εικόνα: Τί σημαίνει 50% ανεργία στους νέους, μία ολόκληρη γενιά χωρίς ελπίδα, που να πάει ο κόσμος αυτός, να έρθει στη Γερμανία και να τους προσφέρουμε εργασία; Πρέπει να ετοιμαστεί ένα νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα, που θα της προσφέρει ευκαιρίες για ανάπτυξη και σε μακροπρόθεσμο επίπεδο. Το σημερινό πρόγραμμα είναι μονοδιάστατο, δογματικό, σχεδόν γραφειοκρατικά έχει επικρατήσει η πεποίθηση ότι όλα μπορούν να ρυθμιστούν με το να σφίξει ο κόσμος το ζωνάρι. Έτσι δεν λειτουργούν, όμως, τα πράγματα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ξεπεράσαμε ΕΠΙΣΗΜΩΣ το ένα εκατομμύριο ανέργους

 

Τετραπλάσια η ανεργία στην Ελλάδα από τη Γερμανία

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε