Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Ένα βήμα πιό κοντά σε Εξεταστική για την Οικονομία

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

“Ο κύβος ερρίφθη” είναι η φράση που ακούγεται όλο…

και πιό συχνά στα κυβερνητικά γραφεία.
Ο λόγος γιά την συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που θα διερευνήσει το “μαγείρεμα” των οικονομικών στοιχείων που στέλνονταν στις Βρυξέλλες και τα οποία έκαναν την Ευρώπη να χρησιμοποιεί ως ανέκδοτο την φράση “greek statistics”.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο Γ.Παπανδρέου, μιλώντας χθες στο CNN, ανέφερε ότι θα εντοπιστούν οι υπαίτιοι και θα τιμωρηθούν. 
Η ιδέα άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά μετά την επιστροφή του Γ.Παπακωνσταντίνου από το πρώτο Συμβούλιο Υπουργών Οικονομικών. Όμως τις τελευταίες μέρες κέρδισε έδαφος, αφού -σύμφωνα με δημοσκοπήσεις- οι πολίτες δείχνουν μεν έτοιμοι να υποβληθούν σε θυσίες, αλλά επιθυμούν να πληρώσουν όσοι φταίνε γιά την σημερινή κατάσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εάν η πρόταση κατατεθεί στη Βουλή από το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ δεν μπορεί παρά να συναινέσει. Αυτό που θα επιδιώξει όμως είναι να ξεκινήσει η έρευνα από το 1981, επιθυμώντας να “χρεώσει” στις κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά και του Κώστα Σημίτη, την αύξηση των ελλειμμάτων και του δημόσιου χρέους.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε