Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 25 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

"Ένα βήμα πριν το θάνατο" υποστηρίζει ότι είναι ο πρώην πρύτανης του Παντείου

`Ένα βήμα πριν το θάνατο` υποστηρίζει ότι είναι ο πρώην πρύτανης του Παντείου
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 03.12.2012 | 18:08
Πρώτη δημοσίευση: 03.12.2012 | 18:08

Το Πενταμελές Εφετείο απέρριψε την αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής που υπέβαλε ο πρώην πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου Κων/νος Παπαθανασόπουλος, καταδικασμένος σε ποινή κάθειρξης 14 ετών για την υπόθεση των οικονομικών ατασθαλιών στο Ίδρυμα την περίοδο 1992-98.

Ο πρώην πρύτανης επικαλείται λόγους υγείας και κατά την εκδίκαση της αίτησής του απηύθυνε έκκληση στο δικαστήριο να αποδεχτεί το αίτημά του.

Όπως υποστήριξε, η υγεία του έχει επιδεινωθεί και βρίσκεται «ένα βήμα πριν τον θάνατο». Προς επίρρωση του ισχυρισμού του ο καθηγητής προσκόμισε ιατρικές βεβαιώσεις, ότι πάσχει από «διπολική διαταραχή» και εμφανίζει απώλεια βάρους που φθάνει τα 25 κιλά. Ως μάρτυρας εξετάστηκε καθηγητής ψυχιατρικής, ο οποίος ανέφερε πως η κατάσταση της υγείας του πρώην πρύτανη είναι μη αναστρέψιμη.

Για την υπόθεση της κακοδιαχείρισης στο Πάντειο έχουν επιβληθεί ποινές κάθειρξης από 10 έως 31 έτη σε εννέα κατηγορούμενους, πρυτάνεις, αντιπρυτάνεις, υπαλλήλους του λογιστηρίου και διοικητικούς υπαλλήλους του Ιδρύματος, καθώς και δύο ιδιώτες.

Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, με την κατά πλειοψηφία απόφασή του που εκδόθηκε το περασμένο καλοκαίρι, επέβαλε στα πρώην μέλη του πρυτανικού συμβουλίου, Δημήτρη Κώνστα, Παναγιώτη Γετίμη και Κωνσταντίνο Παπαθανασόπουλο, κάθειρξη 14 ετών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αναβλήθηκε η δίκη για τις οικονομικές ατασθαλίες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο


   Διαδώστε αυτό το άρθρο