Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Ένας νεκρός από την κακοκαιρία

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Δεκάδες προβλήματα, πλημμύρες καταστροφές στο μεγαλύτερο μέρος του Λεκανοπεδίου από την κακοκαιρία και τη χαλαζόπτωση. Στείλτε μας εικόνες για τον καιρό από την περιοχή σας με ΜΜS στο 6988612673 και στο info@newsit.gr

Η κακοκαιρία με την έντονη βροχόπτωση ήταν πιθανότατα η αιτία που ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και ένας τραυματίστηκε σε τροχαίο δυστύχημα ένα χιλιόμετρο έξω από την Λαμία.  Διαβάστε το ρεπορτάζ για το τροχαίο δυστύχημα

Η νταλίκα που κάηκε μετά τη σύγκρουση με Ι.Χ. αυτοκίνητο

Το νέο κύμα κακοκαιρίας με επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα έπληξε ολόκληρη τη χώρα και με πρωτοφανή καιρικά φαινόμενα και την Αττική. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί δεκάδες κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων, ενώ στον Πολύγυρο Χαλκιδικής οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν έναν άνθρωπο από το αυτοκίνητό του πριν αυτό παρασυρθεί.

Στο Κερατσίνι σημειώθηκε έντονη χαλαζόπτωση στη Λεωφόρο Σαλαμίνος

Χαλάζι σε μέγεθος καρυδιού από φωτογραφία χρήστη του NewsIt.gr

Έντονη χαλαζόπτωση επικράτησε στο Περιστέρι, στην Πετρούπολη, στα Άνω Λιόσια, ενώ προβλήματα υπήρξαν και στο Χαϊδάρι στο Λόφο Αξιωματικών, όπου ο δυνατός άνεμος προκάλεσε καταστροφές. Σφοδρή χαλαζόπτωση επικράτησε και στην Πάρνηθα και στους Θρακομακεδόνες όπου το χαλάζι προξένησε καταστροφές σε αυτοκίνητα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ NEWSIT.GR

Λασπόνερα σε καφετέρια στο Καματερό

Μεγάλες καταστροφές στα καταστήματα κατά μήκους της Λ. Φυλής

Προσπάθειες να αποκαταστήσουν τον σπασμένο αγωγό

Κλειστή η Λεωφόρος Φυλής στο ύψος του Καματερού

 
Από την καταρρακτώδη βροχή έσπασε φρεάτιο στη Λεωφόρο Φυλής

 

Από τους ισχυρούς ανέμους στο Κερατσίνι έπεσαν διαφημιστικές πινακίδες

Στο Μενίδι, ολόκληρη η περιοχή αποκλείστηκε από τα νερά της βροχής. Η λεωφόρος Καραμανλή ήταν απροσπέλαστη και δεκάδες αυτοκίνητα έμειναν από το ύψος των νερών. Η Πυροσβεστική έσπευσε στην περιοχή καθώς στην οδό Αριστοτέλους με την Αγίου Κωνσταντίνου πλημμύρισαν δεκάδες υπόγεια σπίτια και καταστήματα. 

Στα σύνορα Μενιδίου με Θρακομακεδόνες στη Λεωφόρο Θρακομακεδόνων έχουν κατέβει από το βουνό χώματα, τα οποία σε συνδυασμό με τα νερά της βροχής έκαναν το δρόμο παγίδα για τους οδηγούς αυτοκινήτων. Οι καταρρακτώδεις βροχές ήταν η αιτία που υπερχείλισε ένα ρέμα στην περιοχή του Καματερού στα σύνορα με τα Άνω Λιόσια, με αποτέλεσμα οι δρόμοι να έχουν καλυφθεί από το νερό και σπίτια και μαγαζιά να πλημμυρίσουν.

ΕΛΥΣΑΝ ΚΑΒΟΥΣ ΤΑ ΠΛΟΙΑ

 

Έληξε το απαγορευτικό απόπλου και εκτελούνται κανονικά τα δρομολόγια. Ωστόσο, τα δρομολόγια στη γραμμή Ηγουμενίτσα – Κέρκυρα γίνονται μόνο με πλοία κλειστού τύπου, ενώ απαγορευτικό έχει τεθεί σε ισχύ για τη γραμμή Πρινού-Καβάλας. Τα δρομολόγια από Κυλλήνη – Ζάκυνθο γίνονται με ευθύνη του πλοιάρχου.

ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΛΥΣΙΔΕΣ:
 

Με αλυσίδες η κίνηση στη Δυτική Μακεδονία από τον Άγιο Αθανάσιο, την Άρνισσα και την Κερασιά προς το χιονοδρομικό κέντρο Βόρας (Καϊμάκτσαλαν). Ο δρόμος από τη Βέροια προς το εθνικό χιονοδρομικό κέντρο του Σελίου είναι ανοιχτός, ενώ αλυσίδες χρειάζονται από το δρόμο της Νάουσας για το Σέλι. 

Οι αλυσίδες είναι απαραίτητες και για τα οχήματα που κινούνται προς τα «3-5 Πηγάδια» και το ομώνυμο χιονοδρομικό κέντρο. Οι αλυσίδες είναι απαραίτητες για την κίνηση των οχημάτων μέσω Βίγλας και Βιτσίου στο νομό της Φλώρινας, καθώς και στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο της Καστοριάς και της Κοζάνης.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε