Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Ένας νεκρός από τον καύσωνα στην Κύπρο

Ένας νεκρός από τον καύσωνα στην Κύπρο

Ένας 67χρονος στη Λάρνακα έχασε απόψε τη ζωή του από θερμοπληξία, λόγω του καύσωνα που πλήττει την Κύπρο από το Σάββατο.

Ο άτυχος άνδρας είχε θεαθεί το πρωί, όταν βγήκε από το σπίτι του για να περιποιηθεί το κοτέτσι του. Τα αίτια θανάτου θα εξακριβωθούν στην νεκροψία που θα διενεργηθεί, παρόλο που όλες οι ενδείξεις δείχνουν πως πρόκειται για θερμοπληξία.

Με συμπτώματα θερμοπληξίας νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας 90χρονη, η οποία μεταφέρθηκε στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών σήμερα το πρωί. Το Τμήμα επισκέφθηκαν επίσης και άλλα άτομα διαφόρων ηλικιών, τα οποία είτε εργάζονταν έξω στο ύπαιθρο κάτω από τον ήλιο, είτε δεν γνωρίζουν πώς να προστατευθούν από τη θερμοπληξία.

Στη Λάρνακα σημειώθηκε το πρώτο περιστατικό θερμοπληξίας. Ενενηντάχρονη νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο της πόλης, με συμπτώματα θερμοπληξίας. Διερευνάται εάν η ηλικιωμένη γυναίκα βρισκόταν σε κατάλληλες συνθήκες διαβίωσης λόγω του καύσωνα.

Εξάλλου, άλλα πέντε πρόσωπα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με συμπτώματα θερμοπληξίας και παρέμειναν για περίθαλψη. Και οι πέντε ασθενείς εργάζονταν σε ανοικτούς χώρους.

Ο Παναγιώτης Μιχαήλ, Μετεωρολογικός Λειτουργός Α’, δήλωσε ότι στις δώδεκα το μεσημέρι, στη Λευκωσία, τη Λάρνακα και το Παραλίμνι, επικρατούσαν συνθήκες καύσωνα, ενώ σε Λεμεσό και Πάφο, συνθήκες σοβαρής δυσφορίας.

Στη Λευκωσία το ποσοστό υγρασίας ήταν 47%, όμως σε συνδυασμό με την υψηλή θερμοκρασία, δημιουργήθηκαν συνθήκες καύσωνα.

Στη Λάρνακα, το ποσοστό υγρασίας ήταν 78%, στη Λεμεσό 69%, στην Πάφο 81% και στο Παραλίμνι 43%.

Όπως εξήγησε ο κ. Μιχαήλ, συνθήκες καύσωνα παρουσιάζονται όταν υπάρχει συνδυασμός υψηλής θερμοκρασίας με υψηλά ποσοστά υγρασίας. Χθες βράδυ, σύμφωνα με τον κ. Μιχαήλ, στη Λευκωσία και τα παράλια επικρατούσαν συνθήκες σοβαρής δυσφορίας. Ενδεικτικά ανέφερε ότι οι ελάχιστες θερμοκρασίες ήταν χθες βράδυ στη Λευκωσία 27 βαθμοί, στη Λάρνακα 28, στη Λεμεσό 27, στη Πάφο 26 και στον Πρόδρομο 28.

Για τις επόμενες μέρες, ο κ. Μιχαήλ ανέφερε ότι αναμένεται σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας από αύριο, Τετάρτη, γύρω στους 39 βαθμούς, ενώ την Παρασκευή ίσως σημειωθεί ελαφρά άνοδος.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε